Live-published photos and videos via Shootitlive

Förberedelserna var rigorösa inför invigningen. Foto: Olle SporrongFörberedelserna var rigorösa inför invigningen. Foto: Olle Sporrong
Förberedelserna var rigorösa inför invigningen. Foto: Olle Sporrong
Vädergudarna bjöd på perfekt invigningsväder. Foto: Olle SporrongVädergudarna bjöd på perfekt invigningsväder. Foto: Olle Sporrong
Vädergudarna bjöd på perfekt invigningsväder. Foto: Olle Sporrong
Petter Stordalen och Gunhild Stordalen gör entré på röda mattan. Foto: Olle SporrongPetter Stordalen och Gunhild Stordalen gör entré på röda mattan. Foto: Olle Sporrong
Petter Stordalen och Gunhild Stordalen gör entré på röda mattan. Foto: Olle Sporrong
Petter Stordalen med hustrun och läkaren Gunhild Stordalen avfyrar ett bländande leende för Expressens fotograf. Foto: Olle SporrongPetter Stordalen med hustrun och läkaren Gunhild Stordalen avfyrar ett bländande leende för Expressens fotograf. Foto: Olle Sporrong
Petter Stordalen med hustrun och läkaren Gunhild Stordalen avfyrar ett bländande leende för Expressens fotograf. Foto: Olle Sporrong
Lena Philipsson ser fram emot att inviga sommaren med en drink i handen. Foto: OLLE SPORRONG EXPLena Philipsson ser fram emot att inviga sommaren med en drink i handen. Foto: OLLE SPORRONG EXP
Lena Philipsson ser fram emot att inviga sommaren med en drink i handen. Foto: OLLE SPORRONG EXP
Felix Herngren avslöjade detaljer om kommande filmatiseringen av Solsidan när han äntrade röda mattan med hustrun Clara och sonen Bill. Foto: Olle SporrongFelix Herngren avslöjade detaljer om kommande filmatiseringen av Solsidan när han äntrade röda mattan med hustrun Clara och sonen Bill. Foto: Olle Sporrong
Felix Herngren avslöjade detaljer om kommande filmatiseringen av Solsidan när han äntrade röda mattan med hustrun Clara och sonen Bill. Foto: Olle Sporrong
"Jag visste knappt att jag skulle hit", sade artisten Miriam Bryant. Foto: Olle Sporrong"Jag visste knappt att jag skulle hit", sade artisten Miriam Bryant. Foto: Olle Sporrong
"Jag visste knappt att jag skulle hit", sade artisten Miriam Bryant. Foto: Olle Sporrong

Se bilderna från kändistäta invigningen

Publicerad

När hotellmagnaten Petter Stordalens nya nöjespalats hade invigning under fredagskvällen var det minst sagt stjärnspäckat.

Gäster som Miriam Bryant och Jonas Gardell och såg till att vara på plats – och Felix Herngren passade på att avslöja några detaljer ur sin kommande filmatisering av "Solsidan."

– Det går väldigt bra, vi har filmat en tredjedel nu, berättar han.

 

Den norska hotellgiganten och miljöaktivisten Petter Stordalen är aktuell igen. Klockan 17:00 ikväll öppnades nämligen portarna till de två hotellen At Six och Hobo samt restaurangen Tak. Festligheterna ägde rum på Brunkebergstorg i centrala Stockholm och arrangerades av Lili Assefa.

Stjärnspäckad gästlista

Förutom stjärnor som Jonas Gardell och Lena Philipsson närvarade även folkkära Mark Levengood, Christer Björkman och Felix Herngren. Kändisparet Danny Saucedo och Molly Sandén hade också plockat fram sina allra bästa festkläder för att njuta av den ljumma försommarkvällen i Stockholm. Före detta landslagsspelaren Kim Källström, som nyss återvänt till Sverige, hade även han lagt fotbollsskorna på hyllan för att fira hotellen och den nya restaurangen. Laila Bagge såg också till att vara på plats.

Ständigt aktuella Lena Philipsson hade höga förväntningar när hon äntrade röda mattan.

– Det blir onekligen väldigt somrigt. Det är ett fantastiskt väder som plötsligt har uppenbarat sig efter dessa hagelstormar och skurar. Jag tar en liten drink på taket och blickar ut över Stockholm och inviger sommaren, säger hon.

Lena Philipsson ser fram emot att inviga sommaren med en drink i handen.Foto: Olle Sporrong

"Det går väldigt bra"

En somrig Felix Herngren i beige kavaj äntrade röda mattan med hustrun och manusförfattaren Clara Herngren. Även sonen Bill fick följa med på hotellinvigning, och pappa Felix passade på att avslöja några detaljer om den kommande filmatiseringen av succéserien Solsidan:

– Det går väldigt bra, vi har filmat en tredjedel nu. Vi hade taskigt väder de första veckorna. Men de utspelar sig på julen så vi hade väldigt bra väder i slutet av april. Det snöade när vi skulle spela in julafton, säger Felix Herngren.

Felix Herngren avslöjade detaljer om kommande filmatiseringen av Solsidan när han äntrade röda mattan med hustrun Clara och sonen Bill.Foto: Olle Sporrong

Vad kommer filmen handla om?

– Det är lite hemligt. Det blir lite relationsbaserade stories, kan man säga. Jag kan tyvärr inte gå in på det än, då blir de arga på mig.

Felix Herngren träffade nyligen Ingvar Kamprad i en uppmärksammad intervju.

– Han gav ett stort intryck. Jag tyckte att han hade mycket humor och var pigg i skallen som sjutton – trots sin ålder, berättar Felix innan han fortsätter:

– Det var väldigt kul att prata med honom. Jag var ju lite rädd för honom, det är en man som man har hört om sedan man var nyfödd. Han har gjort en sanslös resa, så jag var lite nervös. Men han tog hand om mig väldigt väl och vi hade några intressanta dagar på hans gård.

Vad har du för förväntningar på kvällen?

– Jag hoppas på god mat och en skön säng, säger Felix Herngren och passar avslutningsvis på att hylla Petter Stordalen.

"Jag visste knappt att jag skulle hit"

När popstjärnan Miriam Bryant anländer till festligheterna visar hon upp en betydligt mer obrydd attityd mot festen. 

Vad har du för förväntningar på kvällen?

– Inga alls, faktiskt. Jag visste knappt att jag skulle hit förrän för några timmar sedan. Jag hade inte osat men det löste sig, säger hon.

"Jag visste knappt att jag skulle hit", sade artisten Miriam Bryant.Foto: Olle Sporrong

Hotellmagnaten och ägaren Petter Stordalen är mycket nöjd.

– Det här är ett unikt hotellkomplex, det största som någonsin har byggts i Stockholm, Sverige och Norden, berättar han.

– Hobo är ett hipsterhotell på 201 rum, sex barer, fem restaurangen och en takterass där du bokstavligt talat äger Stockholm.

Petter Stordalen med hustrun och läkaren Gunhild Stordalen avfyrar ett bländande leende för Expressens fotograf.Foto: Olle Sporrong

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag