Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD dementerar: Sögaard ska inte skriva Åkessons biografi

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer att skriva sin egen självbiografi, när den tiden väl är inne.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Runar Sögaard och Jimmie Åkesson inför valet 2018.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Runar Sögaard
Foto: JONAS ENG

Ska Runar Sögaard skriva Jimmie Åkessons självbiografi?

Enligt Sögaard, ja.

”Jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi”, skriver Runar Sögaard i sin bok.

Men enligt Åkessons stabschef Mikael Eriksson stämmer inte det.

– Runar Sörgaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi, säger han till SVT.

Runar Sögaard, 53, skapade stor uppståndelse med sin nyutgivna självbiografi ”Gud gav oss tio bud – Jag har brutit mot nio av dem.”

I den berättar han bland annat om äktenskapet med Carola Häggkvist och relationen med Tilde de Paula Eby.

Han skriver också, något Nöjesguiden var först med att uppmärksamma, att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons självbiografi ska skrivas av ingen mindre än honom själv.

Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021”, skriver Runar Sögaard i boken.

Åkesson dementerar: Runar Sögaard ska inte skriva

Runar Sögaard och Åkesson träffades inför riksdagsvalet för en intervju med partiledaren. Men att han ska skriva Åkessons bok stämmer dock inte, enligt Mikael Eriksson, Jimmie Åkessons stabschef.

– Runar Sörgaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi. Det kommer Jimmie Åkesson själv att göra, den dagen det blir aktuellt. Däremot har Runar framfört intresse om att skriva en bok om Jimmie Åkesson, som också har träffat Runar för att diskutera sin medverkan, säger Eriksson till SVT.

Expressen söker Runar Söögard. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.