Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Scrubs" – så gick det sen för skådisarna

2001 gick det första avsnittet av komediserien "Scrubs".

Och under nästan ett decennium värmde personalen på sjukhuset Sacred Heart våra hjärtan.

Men vad hände sen med doktor Dorian, Turk och Reid? Och vad hände med vaktmästaren "The Janitor" och syster Espinosa?

 1. 1. Bob Kelso

  Spelades av: Ken Jenkins

  Överläkare Robert "Bob" Kelso spelas av Ken Jenkins. Efter "Scrubs" har Jenkins fortsatt att dyka upp i tv-serier och framför allt i komediserier. Senast som en röst i Disnys tecknade serie "Gravity Falls".

  Han är gift med Katharine Hepburns syskondotter sedan 1970.

 2. 2. Carla Espinosa

  Spelades av: Judy Reyes

  Sjuksköterskan Carla Espinosa, senare Turk, spelas av Judy Reyes. Hon är en av de få som doktor Cox och Kelso är rädda för på Sacred Heart.

  Reyes har fortsatt med att göra tv-roller sedan "Scrubs". Senast som Dina Milagro i färska serien Jane the Virgin.

  Hon och pojkvännen George Valencia fick en dotter under "Scrubs"-tiden. Dottern Leila Rey föddes 2009.

 3. 3. Todd Quinlan

  Spelades av: Robert Maschio

  Den high fiveande och sexgalne kirurgen Todd Quinlan spelades Robert Maschio.

  Maschio har inte hunnit med något större än "Scrubs", men har synts i andra serier i små roller under namnet Todd. Till exempel i "Undateable" och "Cougar Town". Hans senaste filmjobb var i thrillern "Lethal Seduction" som började visas på biografer i USA under juli 2015.

  Han berättade i en intervju med Fortitude 2012 att han träffade kvinnan han lär gifta sig med på inspelningarna av "Scrubs".

 4. 4. Laverne Roberts

  Spelades av: Aloma Wright

  Den barske syster Laverne Roberts spelades Aloma Wright. Nu spelar hon sjuksyster Maxine Landis i långköraren "Våra bästa år". Wright har spelat sjuksyster i sex olika produktioner.

  Hon har en dotter.

 5. 5. The Janitor

  Spelades av: Neill Flynn

  Den märklige vaktmästaren, eller "The Janitor", vars riktiga namna man aldrig får veta och som ägnar mycket tid och tanke åt att jävlas med doktor Dorian, spelas av Neil Flynn.

  Han har fortsatt på samma bana och syns nu i komediserien "The Middle" som pappan Mike Heck. Han framträder också ofta med sin improvisationsteatergrupp Beer Shark Mice.

 6. 6. Dr Elliot Reid

  Spelades av: Sarah Chalke

  Doktor Elliot Reid, eller "Barbie" som doktor Cox kallar henne, spelas av Sarah Chalke.

  Efter "Scrubs" har Chalke bland annat gjort rollen som Stella Zinman i "How I Met Your Mother" och har även spelat en roll i amerikanska "Backstrom" som baseras på Leif GW Perssons böcker om polisen Evert Bäckström.

  Nu kan man höra hennes röst i tecknade tv-serien "Rick and Morty".

  Hon är tillsammans med advokaten Jamie Afifi. Paret har en son född 2009. Sonen diagnostiserades två år gammal med Kawasakis sjukdom, en kärlinflammationssjukdom.

 7. 7. Dr Christopher Turk

  Spelades av: Donald Faison

  Doktor Christopher Turk, eller "Brownbear", "Gandhi" eller "Turkleton" som han också kallas, spelas av Donald Faison.

  Efter "Scrubs" har Faison hunnit med några storfilmer, till exempel Kick-Ass 2, och har även lämnat sitt bidrag till populära humorserien Robot Chicken. Nu spelar han Phil Chase i serien "The Exes", som handlar om ett gäng obotliga singlar.

  Under "Scrubs"-tiden hann han gifta sig och skilja sig. Mellan 2001 och 2005 var han gift med Lisa Askey. Efter "Scrubs" träffade han 2012 CaCee Cobb och bröllopet hölls i vännen Zach Braffs hem.

 8. 8. Dr Perry Cox

  Spelades av: John C. McGinley

  Doktor mentor och stora förebild är den vresige doktor Percival Ulysses "Perry" Cox spelas av John C. McGinley.

  John C. McGinley har hunnit med flera filmer och tv-serier sedan "Scrubs" lades ned. Nu senast i komediserien "Ground Floor" där han spelar den välklädde herr Mansfield.

  Under tiden med "Scrubs" så har McGinley skilt sig, 2001 med Lauren Lambert, och gifte sig med yoga-instruktören Nichole Kessler 2007. Han har en son med Downs syndrom och är en stor förespråkare för handikappade

 9. 9. Dr JD Dorian

  Spelades av: Zach Braff

  Doktor John Michael Dorian, eller "J.D.", spelas av Zach Braff. Efter "Scrubs" har han inte lyckats landa någon motsvarande roll i någon annan serie.

  Braff spelade huvudrollen i en komedi han själv regisserade "Wish I Was" 2014. Han har även gästspelat i ett avsnitt av "The Exes" mot sin gamla kollega Donald Faison. Nu senast gjorde han en mindre roll i komediserien "Undateable".

  Han är också legitimerad pilot.

  2005 så filmades Braff när han misshandlade en 12 årig pojke som fejkklottrat på hans Porsche. Dock var det en del av en blåsning i tv-serien "Punk'd", något som inte Braff visste om. Inslaget klipptes bort.

  – Jag fattade det inte, det var så mörkt, sa Braff efter händelsen enligt Hollywood.com.

 10. 10. Doug "Nervous guy" Murphy

  Spelades av: Johnny Kastl

  Nervöse doktor Doug "Nervous Guy" Murphy spelas av Johnny Kastl. Kastl har utöver "Scrubs" spelat i mer actionbetonade produktioner som "Hulk" 2003 och "Världarnas krig" 2005.

  Samma år som han slutade på "Scrubs", 2009, gjorde han rollen som Todd Jaracki i tv serien "The Beast". Sedan dess har det varit tyst om Kastl.

  Han är känd för sitt stora golfintresse och spöade Robert "The Tood" Maschio i en tv-sänd golfmatch.

 11. 11. Jordan Sullivan

  Spelades av: Christa Miller

  Modern till doktor Cox barn är Jordan Sullivan. Hon som spelas av Christa Miller.

  Efter "Scrubs" hade Sullivan någon enstaka roll innan hon blev grannen i tv-serien "Cougar Town".

  Hennes senaste två graviditeter skrevs in som en del av "Scrubs".

 12. 12. Ted Buckland

  Spelades av: Sam Lloyd

  Sacred Hearts juridiskt sakkunnige, den undergivne men musikaliske, Theodore "Ted" Buckland spelas av Sam Lloyd.

  Lloyd har dykt upp i flera tv-produktioner sedan "Scrubs". Bland annat med mindre roller i "Modern Family", "Bones" och "The Middle". Nu kan man se honom i komediserien om spökjägarna i "The PET Squad Files" som Reverend Todd.

  Han är medlem i en a cappella grupp, precis som karaktären i "Scrubs". Han spelar även i ett "Beatles"-hyllningsband.

 13. 13. Ben Sullivan

  Spelades av: Brendan Fraser

  Ben Sullivan är en av de patienter som lämnar ett avtryck på Sacred Heart. Han är även Jordan Sullivans bror. Ben spelas av Brendan Fraser.

  Fraser kanske egentligen är mest känd från "Mumien"-filmerna. Senast kunde man se honom i den historiska miniserien "Texas Rising" som handlar om konflikten mellan Texas och Mexiko.

  2007 skilde sig Brendan Fraser från Afton Smith. Skilsmässan blev infekterad när Fraser begärde en minskning av hans underhållsbidrag och barnstödbetalningar, han hävdar att han var oförmögen att möta det årliga kravet på över 7 miljoner. Hans exfru, i sin tur, anklagade Fraser att dölja finansiella tillgångar.

 14. 14. Dr Keith Dudemeister

  Spelades av: Travis Schuldt

  Doktor Keith Dudemeister börjar som AT-läkare på sjukhuset men blir senare doktor Reid pojkvän. Han spelas av Travis Schuldt.

  Efter "Scrubs" har Schuldt hunnit med att medverka i flera framgångsrika serier och en och annan film, till exempel "It's Always Sunny in Philadelphia" och "Community" som handlar om en studiecirkel för lite äldre studenter.

  Han gifte sig med skådespelerskan Natalie Zea 2014 på Hawaii.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.