Scorupco om sitt barnbeslut med maken: ”Glad”

Foto: Eero Hannukainen / IBL
Foto: PRIVATE/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Izabella Scorupco, 52, är glad att hon inte har några barn med maken Karl Rosengren som hon träffade senare i livet.

– Jag ser på par i vår ålder som fått barn på senare tid, de håller ju på att bryta ihop av trötthet, säger hon och berättar att kärnan till deras relation är kommunikation.

Izabella Scorupco slog igenom i svenska filmen ”Ingen kan älska som vi” 1988 men blev internationellt känd när hon spelade Bond-brud i filmen ”Goldeneye” från 1995. Sedan dess har hon spelat i flera andra filmer, främst svenska men även internationella som ”Drakarnas rike” tillsammans med skådespelarna Matthew McConaughey och Christian Bale.

Gällande privatlivet har Izabella Scorupco tidigare varit gift med polska ishockeyspelaren Mariusz Czerkawski och amerikanska publicisten Jeffrey Raymond. För fem år sedan träffade hon kärleken på nytt i svenska affärsmannen Karl Rosengren, 52. De gifte sig 2019 och Scorupco berättar nu om parets kärlek – och beslutet att inte skaffa barn ihop för tidningen Allas.

– Jag föll för hans energi på en gång. Kalle är en livsnjutare och för honom, till skillnad från mig, går det mesta i livet i väldig fart, säger hon och fortsätter.

– Jag uppskattar hans driv och jag är glad att vi blev tillsammans så sent i livet och inte har barn ihop. Jag ser på par i vår ålder som fått barn på senare tid, de håller ju på att bryta ihop av trötthet. Man har inte samma energi som yngre föräldrar, säger Scorupco till tidningen.

Skådespelaren tror på evig kärlek men poängterar också att en viktig del i parets relation är kommunikation.

– Jag är också realistisk och förstår att evig kärlek kommer bara av god kommunikation och att man alltid måste jobba på sin relation. Mest av allt har det väl att göra med turen att ha hitta någon som matchar just dig, säger hon till Allas.

Både Scorupco och jämngamla Karl Rosengren har barn sedan tidigare men Rosengrens barn är yngre än Scorupcos vilket innebär att hon har fått en ny roll som bonusmamma på äldre dar.

– Mina barn är ju i stort sett självgående. Med yngre barn måste man ta hänsyn till både deras och andra vuxnas rutiner och uppfostran. Jag försöker hålla mig neutral och parera mellan saker, säger Scorupco till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.