Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schyfferts vardagsuppgörelse med Nour: ”Måste respektera”

Parets fina kärlek verkar röra stora delar av kändissverige.
Första bilden på Sami som de delade på Instagram.Foto: Instagram
Paret på premiären av Solsidan.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Henrik Schyffert hyllas ofta av Nour El Refai på hennes Instagram.Foto: Instagram

Henrik Schyffert och Nour El Refai blev i höstat föräldrar till Sami. 

I podcasten ”Co-parents” berättar han om hur de har organiserat upp föräldraledigheten och nätterna.

– Vi har fullkomligt lagt ner att sova tillsammans allihopa, säger han i podcasten.

I oktober 2019 fick Henrik Schyffert, 52, sin tredje son, Sami. Det är Nour El Refais, 32, första barn och i podcasten ”Co-parents” berättar Schyffert att det inte var självklart för honom att skaffa ett till barn, men att han gjorde det för att han är så kär i sin flickvän.

Schyffert och El Refai frilansar båda två, så de delar inte upp föräldraledigheten i halvår utan det växlar beroende på vad de jobbar med för tillfället. När Nour El Refai repade mycket i januari och februari var Schyffert väldigt mycket med bebisen, berättar han.

De har tidigare berättat för ”Skavlan” att de inte bor ihop och att de är nöjda med att ha det så.

– Vi har fullkomligt lagt ner att sova tillsammans allihopa, vi bara delar upp oss på en gång. En får sova ut och en tar natten, säger han i podden.

7000 timmar som bebispappa

Henrik Schyffert har två barn sedan tidigare tillsammans med Bea Uusma och hans äldsta son på 20 år har precis flyttat hemifrån. Han har räknat ut att han har varit ”bebispappa” i ungefär 7000 timmar och att han har stor nytta av det i dag.

Han berättar att han är mycket lugnare än Nour El Refai och att han får akta sig för att inte vara för cool, då det är hennes första barn.

– Det är en balansgång, jag måste respektera henne. Och sedan har hon rätt flera gånger, jag har inte alltid alla rätt, så är det absolut inte. Hennes känsla för vad som har hänt med barnet är exakt lika sann som min känsla. Och det är inte att en har rätt eller fel. Det där håller vi på och balanserar, men vi lär oss.

”Låga förväntningar”

I podcasten pratar han också om vikten av att se sin partner och att gå ut på dejter utan barnet för att inte glömma bort sin relation. Han säger att om man inte får partid kommer man ”till slut slå ihjäl varandra”. Det är även viktigt att ha låga förväntningar, säger han, och berättar om hans och Nour El Refais första kväll utan Sami.

– Efter två timmar på middagen var båda så här: ”gud vad jag saknar honom, vi åker hem”. Så hade vi något hotellrum som vi bara sket i och åkte hem. Men det gör ingenting, det spelar ingen roll. Det är ju inte en tävling i att det ska vara världens mest fantastiska kväll. Men man ska bara visa för varandra att: ”du är viktig för mig”, säger Henrik Schyffert.

https://www.instagram.com/p/B4WtNXvpKTZ/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.