Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schyfferts känga mot Brunnberg: ”Livrädd”

Schyfferts känga mot Brunnberg: ”Livrädd”
Nour El Refai och Henrik Schyffert riktar kritik mot Ulf Brunnberg i deras gemensamma podcast.
Foto: STELLA PICTURES
Bland annat diskuterar de Ulf Brunnbergs ord i SVT-programmet ”Mötet”.
Foto: SVT/Mötet
Henrik Schyffert menar att Brunnberg är ”en livrädd man”.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Ulf Brunnberg säger att han är oförstående för kritiken.
Foto: AMG

Ulf Brunnberg har dömt ut den kommande nyinspelningen av ”Vi på Saltkråkan”.

Nu kommer Henrik Schyffert med svidande känga mot skådespelaren.

– Det är en livrädd man som sitter där på Lidingö, säger han i sin och flickvännen Nour El Refais podcast ”Nours poddelipodd. Och Henrik”.

Ulf Brunnberg viftar dock bort kritiken:

– Vad jag än säger så blir det ju fel i deras ögon.

Nyheten om den kommande nyinspelningen av Astrid Lindgrens klassiska ”Vi på Saltkråkan” har väckt alla möjliga sorts reaktioner.

En av de mer kritiska har varit skådespelaren Ulf Brunnberg, 74.

– Det är svenskarnas skattepengar. Jag tycker att SVT kan lägga de pengarna på andra saker. Om man ska göra om det – ska man göra det bättre. Men det går inte. Det är pk, politisk korrekt. Ska Farbror Melker springa runt med behå och trosor? Eller hur tänker de?, sa han nyligen till Expressen.

Brunnberg har även kritiserat nyinspelningen i SVT-programmet ”Mötet” där han och Louise Edlind Friberg som spelar Malin i tv-serien möts.

Schyffert: ”Så himla rädd”

I Henrik Schyffert och Nour El Refais pod spelar de upp en sekvens från programmet där Brunnberg sågar både nyinspelningen av ”Vi på Saltkråkan” och de nya ”Jönssonligan”-filmerna.

– Jag tänker på vilken kulle man väljer att dö på på slutet. Den här kullen väljer jag att dö på. För det här är min viktigaste fråga. Och han väljer att dö på kullen ”Man får inte göra en remake på Saltkråkan”, säger Schyffert.

Komikern vill sedan gå vidare i podcasten, men inflikar:

– Det är så lätt att ge sig på honom därför är det lite tråkigt, jag tänkte inte göra det. Men det är en livrädd man som sitter där på Lidingö. Och han är så himla rädd för förändringar och att han inte greppar världen längre och vill då på något slags desperat sätt försöka låsa världen som den var, på ett sätt som inte fanns på riktigt.

”Vad jag än säger så blir det ju fel i deras ögon”, menar Ulf Brunnberg.
Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nyinspelningen av klassiska ”Vi på Saltkråkan” har väckt många reaktioner.
Foto: SF

Brunnberg: ”Inte jag som har problem”

När Expressen når Ulf Brunnberg står han fast vid att en ny ”Vi på Saltkråkan” är onödig och har svårt att förstå kritiken.

– Det är inte jag som har problem, det är snarare han, menar Brunnberg.

Så du håller inte med om att du skulle vara livrädd för förändring?

– Skulle jag vara livrädd? Nej. Jag har inga problem med det. Jag har inga problem att se framtiden och förändringar kommer man ju aldrig ifrån. Världen måste utvecklas. Men när det gäller en sådan klassiker, som i det här fallet ”Saltkråkan”, som också är ett socialt dokument från den tiden. Det är det jag har reagerat på.

– Än så länge är det gudskelov på det viset att han har all rätt att uttrycka vad han känner och tycker och det har jag respekt för. Men jag tycker han ska ha respekt för andras åsikter också, tillägger Ulf Brunnberg.

Maxida Märaks starka känslor under "Så mycket bättre"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.