Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schyfferts hårda pik efter livsförändringen

Henrik Schyffert, 49, granskade köttindustrin i SVT-serien "i Köttets lustar".
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Schyfferts tv-serie om köttindustrin, "Köttets lustar", har både risats och rosats.

Henrik Schyffert, 49, granskade köttindustrin i SVT-serien "i Köttets lustar".

Att vara vegan var dock inget som föll komikern i smaken.

– Vegan är tråkigt. Det tror jag inte på, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Henrik Schyfferts tv-serie om köttindustrin, "Köttets lustar", har både risats och rosats. Framför allt har den väckt diskussion. Men enligt komikern själv var tanken aldrig att försöka få fler människor att bli vegetarianer.

– Nej, jag respekterar köttätare och vegetarianer lika mycket. Men man ska veta vad som händer med köttet vi äter. Det är ingen slump att det inte sitter skyltar på slakterier. När man köper en skinka i butiken ör det en gullig bild som ser ut som barnen i Bullerbyn. Vi accepterar det för att det är skönt att slippa se verkligheten, säger han till Aftonbladet.


LÄS MER: Schyffert i blåsväder – kritiseras och hyllas 


Att leva som vegan var dock inget för Henrik Schyffert.

– Det var tråkigt. Vegetarian är inget problem, speciellt i en storstad. Det finns jättefin vegetarisk mat. Men vegan är tråkigt. Det tror jag inte på. Jag tycker att det är vettigt att äta kött men inte i de kopiösa mängder vi gör.

Veganlivet är ingenting för Henrik Schyffert.
Foto: THEO ELIAS LUNDGREN

Slakteribesöket var värst för Henrik Schyffert

I intervjun med Aftonbladet säger komikern också att slakteribesöket var det värsta med att spela in "Köttets lustar".

– Ja. Jag har haft ihjäl djur förr, men mängden... det tar inte slut. När man stått i två timmar och det bara ramlar ut lealösa lik hela tiden. Jag har aldrig sett den bilden förr. Det är mycket maginnehåll, mycket tarmar. Och lådorna med fett som de sedan kör till karamellkungen och gör vingummi av. När man ser hundra sådana lådor på rad som dallrar av fett och ska bli sega gubbar... det var nyttigt att se.


LÄS MER: Schyfferts stora bluff avslöjad 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.