SVT stoppade Gina Dirawi och Henrik Schyfferts snuskskämt. Foto: Sven LindwallSVT stoppade Gina Dirawi och Henrik Schyfferts snuskskämt. Foto: Sven Lindwall
SVT stoppade Gina Dirawi och Henrik Schyfferts snuskskämt.  Foto: Sven Lindwall
"Vi har utan överdrift åtta A4-sidor med skämt som inte kom med", säger henrik Schyffert. Foto: Sven Lindwall"Vi har utan överdrift åtta A4-sidor med skämt som inte kom med", säger henrik Schyffert. Foto: Sven Lindwall
"Vi har utan överdrift åtta A4-sidor med skämt som inte kom med", säger henrik Schyffert. Foto: Sven Lindwall

Schyfferts förbjudna skämt som stoppades

Publicerad

SVT bad Henrik Schyffert och Gina Dirawi att stryka snuskskämten och meningen om Ralf Edström, under en nattlig diskussion.

Totalt åtta sidor manus ströks – och programledarduon ändrade manus fram till en timme innan direktsändningen.

– Det var för lite tid, säger Gina Dirawi.

Samtidigt berättar Henrik Schyffert att Nour el Refai skrev manuset som sa att han träffat "en snygg syrisk tjej".

SVT stoppade Gina Dirawi och Henrik Schyfferts snuskskämt.

Programledarduon skämtade vilt om kokain och använde ord som "knulla" under genrepet – men skämten togs bort i direktsändningen.

Efteråt berättar Henrik Schyffert att duon stök åtta sidor manus.

– Vi har överproducerat. Vi har utan överdrift åtta A4-sidor med skämt som inte kom med, säger Henrik Schyffert.

– Jag känner av att det aldrig kommer vara som från början. Man känner att det inte riktigt är där. Man tar bort och rensar tills det är bra, säger Gina Dirawi.

Henrik Schyffert: "Tidspress"

Manuset var inte klart förrän en timme innan direktsändningen.

– Det var en timme innan sändning. Det var tidspress. Man var tvungen att klippa ned grejer. Man vill ha med allting, säger Henrik Schyffert.

– Det var för lite tid, säger Gina Dirawi.

 

 

LÄS MER: Skyhöga prislappen för After Darks galna show

 

 

Under fredagens genrep hånade Henrik Schyffert fotbollslegendaren Ralf Edström.

– Ni som tycker det är svårt att skilja på sms och Twitter, ja, jag pratar med dig Ralf Edström, sa han från scenen.

Ralf Edström har tidigare gjort en pudel efter en omdiskuterad tweet – och legendarens inlägg har flera gånger väckt uppmärksamhet.

Edström var kritisk under gårdagen kritisk.

Edströms kritik: "Billigt"

– Jag tycker det är billigt att hålla på med sådana grejer. Det kan vara känsliga ämnen också. Det är ju dumma grejer som kan hända alla människor. Om man ångrar en sak så vill man ju inte bli påmind om det, säger Ralf Edström.

Men under direktsändningen var skämtet struket. Christer Björkman berättar att manusgruppen tog bort skämtet direkt efter genrepet.

Man hade en diskussion natten till i går.

– Det var aldrig ens en diskussion. Det var det första manusgruppen sa. Den är struken, den är struken. De tyckte att den landade fel. De hade en dialog med Henrik. De grova grejerna var med i det paketet, säger Christer Björkman, exekutiv producent.

 

 

LÄS MER: 9-åriga Sigrids skämt om Henrik Schyfferts relation

 

 

Schyfferts manus skrivet av Nour el Refai

Programledarna håller inte med om att SVT styrt manuset.

– Det var tidspress. Det fanns ingenting om att SVT förbjöd. Det var noll snack, säger Henrik Schyffert.

Under direktsändningen skämtades det om att Henrik Schyffert "träffat en snygg tjej från Syrien". Under "Hela Sverige skramlar"-galan i höstas skämtade Henrik Schyffert och Nour el-Refai om sin relation. Komikerparet sa på scenen att de bodde ihop.

Efter sändningen berättar Henrik Schyffert att manuset skrivits av Nour el-Refai.

– Grejen är att det manuset skrev Nour. Så jag läste det som Nour skrev.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag