Schyfferts beslut – om sitt testamente

Henrik Schyfferts beslut får Nour El Refai att reagera
Nour El Refai och Henrik Schyffert fick sitt första gemensamma barn förra året.
Foto: Instagram
Nu berättar Schyffert att han har skrivit ett testamente.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Något som får Nour att reagera.
Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM
”Jag tänker att man måste göra det. Speciellt nu så här i coronatider, så måste man förbereda sig”, menar Henrik Schyffert.
Foto: OLLE SPORRONG

Efter sonen Samis födelse har Henrik Schyffert bestämt sig för att skriva testamente – något som får kärleken Nour El Refai att reagera.

I humorparets podcast ”Nours poddelipodd. Och Henrik” förklarar Schyffert varför han styrt upp sitt arv .

– Jag tänker att man måste göra det. Speciellt nu så här i coronatider, så måste man förbereda sig, säger han i podcasten.

Coronapandemins framfart har fått många att tänka på framtiden, och fundera på hur familjen ska klara sig om man går bort.

En av dem är Henrik Schyffert, som i sin och flickvännen Nour El Refais podcast ”Nours poddelipodd. Och Henrik” berättar att han har skrivit ett testamente.

Beskedet får Nour El Refai att sucka högt.

– Det känns som att jag har världens äldsta kille. Jag har precis fått barn med dig, och du sitter och skriver ditt testamente, säger hon.

– Ja, men det är för hans skull som jag har gjort det. Det är ju gulligt, försvarar sig Henrik Schyffert, och skämtar om att han tänker leva åtminstone 8-9 år till.

”Måste förbereda sig”

Komikern konstaterar att han tycker det är viktigt att vara förberedd, speciellt ”i coronatider”.

– Nä men jag tänker att man måste göra det. Speciellt nu så här i coronatider, så måste man förbereda sig. 

Schyffert, som är van vid att skriva ståupp-skämt och tv-manus, säger att det är något helt annat att skriva testamente – men att han inte kan låta bli att skämta lite även i det dokumentet.

– Det här är det sista du säger på planeten, det sista de hör från dig innan du försvinner för alltid. Så jag tänkte det, att jag måste få in ett litet skämt i texten, en liten rolig grej. Så jag har fått till ett litet skämt. Men det får du läsa sen, jag kan inte dra det nu, säger Henrik Schyffert.


Schyfferts pik om framtida arvet

Komikern skämtar om att kärleken mest är intresserad av sitt framtida pengaarv – något hon biter tillbaka mot.

– Vi har delad ekonomi, jag är noll intresserad av dina ”Parlamentet”-pengar. Jag har egna ”Parlamentet”-pengar, säger hon.


Sanna Nielsens tårar innan ”Allång på Skansen”-premiären

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.