Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schyffert hyllas nu för sitt Facebook-inlägg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år", skriver Schyffert.
Många av Schyfferts följare hyllar texten.
Foto: Christian Örnberg

"Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år."

Så skriver Henrik Schyffert i ett hyllat Facebookinlägg om flyktingar.

Inlägget har nu gillats över 5 000 gånger på bara en timme.

"Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt."

Så inleder Henrik Schyffert ett nyskrivet Facebookinlägg som redan fått stor spridning. I texten vänder sig komikern till alla som klagar på hur mycket asylmottagandet och flyktinghjälpen kostar Sverige.


LÄS MER: Notch budade hem Schyffert och Rheborg

"Det kostar oss två quattro stagionis"

Kostnaderna för asylmottagandet är enligt Migrationsverket ungefär 27 miljarder kronor, skriver Schyffert i sitt inlägg. Sedan börjar han räkna.

"Visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden", skriver han i inlägget och fortsätter:

"Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år."

Schyffert knyter sedan ihop inlägget med sin inledning, om att människor i Sverige tycker att det är "för dyrt" att ta emot flyktingar, med några avslutande ord.


LÄS MER: Schyffert hyllas för inlägg om invandringen

"Vi som människor blir fattigare"

"Det är inte dyrt. Vet ni vad som är dyrt? Att leva i ett land där människor räknas som kostnader, men en refug ses som en investering. Det är dyrt. Att leva med attityden att om 50 miljoner människor tvingas fly för sina liv så kan Sverige inte kan ta emot 0,2 procent av dem. Det är dyrt", skriver Henrik Schyffert i sitt inlägg och fortsätter:

"Att inte förstå att bara för att vi som land är rikare än nånsin så blir vi som människor fattigare och fattigare varje gång en unge spolas upp på en strand. Det är jättedyrt."

Henrik Schyffert skrev även tidigare i år ett uppmärksammat inlägg där han vände sig till de som klagar på hur mycket invandringen kostar Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.