Schyffert hyllas för sitt inlägg om invandring

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Henrik Schyfferts Facebookinlägg har delats över 10 000 gånger på mindre än ett dygn.
Foto: Johan Rheborg
Här är inlägget som gör succé på Facebook.
Henrik Schyffert tilsammans med Fredrik Lindström.
Foto: Christian Örnberg

"Till alla som vill prata om vad invandring kostar: Om vi nu stoppade all invandring, vad skulle ni göra för de pengar som ni tjänade på det?"

Så inleder komikern Henrik Schyffert sitt Facebookinlägg som delats över 10 000 gånger på mindre än ett dygn.

28 000, så många gånger har komikern Henrik Schyfferts inlägg om invandring gillats på 17 timmar. I sin text vänder han sig till de som klagar på hur mycket invandringen kostar Sverige.

Kostnaderna för invandrarna är enligt Migrationsverket sex miljarder kronor, skriver Schyffert först. Men för att tydliggöra sin poäng tjugodubblar Schyffert siffran och räknar i stället på fantasisumman 120 miljarder. Det för att även nå de som inte tror på Migrationsverkets summa.

"Vi har råd att hjälpa folk"

Utifrån den grovt överdrivna siffran räknar han sedan på hur mycket varje person i Sverige skulle spara på invandringen. För att till sist även avslöja den verkliga summan som varje person sparar.

"Så mycket sparar du på att tvinga de där krigsdrabbade barnen sitta i snömodden i flyktingförläggningar i stället för att få komma hit och få chans till ett värdigt liv", skriver han i inlägget.

I ytterligare ett inlägg som komikern la ut på fredagen skriver han:

"Vi har råd att hjälpa folk. Punkt. Säg i stället att ni är rädda för det som är annorlunda så kommer diskussionen att hamna på en mycket vettigare nivå. På en nivå där vi tom kanske kan möte varandra någonstans."

– Det fick mig att tänka att det är en rolig tanke och kolla hur mycket stålar blir det egentligen och vad skulle vi göra för pengarna om vi stängde av allt, säger Schyffert till Metro.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.