Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schulmans pik mot Uggla – efter kungliga medaljen

Magnus Uggla: Kramade inte min fru eller mina barn
Magnus Uggla tog emot medalj av kungen och drottningen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Något som Alex Schulman nu väljer att pika Uggla för.
Foto: OLLE SPORRONG
Magnus Uggla fick medaljen för ”framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”, stod det att läsa i motiveringen.
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Om man någon gång i framtiden skulle bli tilldelad en kunglig medaljs skulle jag aldrig u hela mitt liv åka ut till Drottningholm”, säger Schulman.
Foto: SVEN LINDWALL
Magnus Uggla har sedan medaljutdelningen gärna visat upp den i sociala medier.
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES

Magnus Uggla fick nyligen medalj av kungen.

Något som har fått författaren Alex Schulman att skicka en pik mot artisten – som dock glatt fortsätter att stoltsera med sin medalj på Instagram.

– Om jag någon gång i framtiden skulle bli tilldelad en kunglig medalj skulle jag aldrig i hela mitt liv åka ut till Drottningholm och klä mig i kostym och stå där och bocka. Över min döda kropp, säger han i ”Alex & Sigges podcast”.

Det var i tisdags förra veckan som artisterna Magnus Uggla, 67, och Lena Philipsson, 55, tilldelades varsin medalj av kungen på Slottet. 

”För framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”, stod det att läsa i motiveringen.

På bilder syns en kostymklädd och leende Uggla när han hälsar på kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

”De är förtrollade”

Något som fått författaren och podcastprofilen Alex Schulman att reagera. I det senaste avsnittet av hans och Sigge Eklunds populära podcast glider samtalet in på utdelningen av medaljerna.

– Det är någonting med hur vi människor kuvar oss för makten, börjar Schulman och menar att många ”bockar för en överhöghet som inte är någonting”.

Han fortsätter:

– Då är det bilder på dem och de har klätt upp sig i kostym och långklänning och de står där och bockar och niger och ser helt tillintetgjorda, inställsamma ut... de är förtrollade.

– Till och med Magnus Uggla, vad var det han sjöng? ”De säger att jag skiter i allt men det skiter jag i”. Det gör han ju inte uppenbarligen. Han tar ju på sig sin kostym och så åker han dit och bockar och ler.

Magnus Uggla med medaljen på sig i hemmet.
Foto: Instagram
Och ute på cykelturen.
Foto: Instagram

Schulman: ”Aldrig i hela mitt liv”

Sedan medaljutdelningen har Magnus Uggla gjort innehåll av att visa upp sin medalj på Instagram. När han handlar i mataffären, när han blandar en drink hemma i köket, när han är ute och cyklar på stan – i alla möjliga situationer har den kungliga medaljen suttit fastnålad på bröstet.

– Jag hoppas jag kan hålla det här också, men om jag någon gång i framtiden skulle bli tilldelad en kunglig medalj skulle aldrig i hela mitt liv åka ut till Drottningholm och klä mig i kostym och stå där och bocka. Över min döda kropp, säger Alex Schulman i podcasten.

https://www.instagram.com/p/CVDX3-coz3R/
Per Anderssons och Magnus Ugglas krogdrama

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.