Lotta Engbergs tv-program "Lillelördag" sågas brutalt av Calle Schulman. Foto: Anders YlanderLotta Engbergs tv-program "Lillelördag" sågas brutalt av Calle Schulman. Foto: Anders Ylander
Lotta Engbergs tv-program "Lillelördag" sågas brutalt av Calle Schulman.  Foto: Anders Ylander
"Helvetets tionde cirkel kallas också Lillelördag i TV4", skriver han. Foto: Stefan Forsell"Helvetets tionde cirkel kallas också Lillelördag i TV4", skriver han. Foto: Stefan Forsell
"Helvetets tionde cirkel kallas också Lillelördag i TV4", skriver han.  Foto: Stefan Forsell
Lillelördag. Foto: Henrik JanssonLillelördag. Foto: Henrik Jansson
Lillelördag. Foto: Henrik Jansson

Schulmans känga mot Lotta Engberg

Publicerad

Här är Calle Schulmans känga mot Lotta Engberg.

På Twitter sågar tv-profilen TV4:s nya satsning "Lillelördag".

"Helvetets tionde cirkel kallas också Lillelördag i TV4. Där slutar allt. Där förintas själen", skriver Schulman på Twitter.

Lotta Engerberg och Per Anderssons nya program "Lillelördag", som spelas in på Rondo i Göteborg, hade premiär förra veckan.

Programmet sågs av 716 000 tittare, och slogs rejält av SVT1-programmet "Vänligen Lars Lerin", som sänds samtidigt, med 980 000 tittare.

 

LÄS MER: Lottas kyssfest med Jessica Andersson

Schulman: "Där förintas själen"

Under onsdagen sändes det andra avsnittet av "Lillelördag".

Då riktade Calle Schulman skarp kritik mot programmet. På Twitter jämför tv-profilen programmet med helvetet.

"Helvetets tionde cirkel kallas också Lillelördag i TV4. Där slutar allt. Där förintas själen", skriver Schulman på Twitter.

Han fortsätter – genom att jämföra TV4-programmet med filmen "The Ring", där ett förbannat videoband som gör att alla som tittar på det dör.

"Blev rädd. Tänker att Lillelördag i TV4 är som The Ring. Att de som varit sjuka nog att titta mer än fyra minuter simply has to die", skriver Calle Schulman på Twitter.

TV4 kommenterar kritiken.

"Här i Göteborg är man van att det blåser kalla vindar från öst, men det krävs mer för att rubba den värme och humor som Göteborg representerar", skriver Crille Andersson exekutiv producent på TV4, i ett mejl.

LÄS MER: Lotta Engbergs nya TV4-jobb

 

Lotta om hånglet: "Fantastiskt"

I onsdagens program utbröt ett kysskalas mellan Lotta Engberg och Jessica Andersson.

Om hångelfesten sa Engberg:

– Ja, vad ska jag svara på det. Det kändes fantastiskt. Hon var bra mycket bättre än mig på att göra det i alla fall. Vore jag en man skulle jag välja Jessica Andersson i stället för Lotta Engberg, sa Engberg då.

Lotta Engberg har tidigare berättar för GT om hur programmet kom till.

– Jag sa till TV4 att Per och jag är sugna på att göra något tillsammans, krångligare än så var det inte, sa hon i oktober.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag