Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schulmans boksuccé ska komma ut som film

Alex Schulman i Expressen TV i november 2018.
Alex Schulmans bok ”Bränn alla mina brev” blir film.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Alex Schulman är fristående krönikör i Expressen.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Medieprofilen Alex Schulmans, 43, självbiografi ”Bränn alla mina brev” blir film. 

SF Studios har köpt rättigheterna till succéromanen. 

– Jag tror det kan bli årets storfilm! Historien har ju alla ingredienser, säger Alex Schulman. 

Boken släpptes förra året och handlar om ”tre tidsperspektiv, två generationer, en hemlighet”. Alex Schulman berättar i självbiografin om en inre vrede, ”ett odefinierbart mörker” och bestämmer sig för att gå till botten med varifrån det kommer.

”Bränn alla mina brev” handlar om hans mormor Karin Stolpes korta affär med författaren Olof Lagercrantz en sommar i början av 1930-talet, och om kärleksdramat som uppstod mellan Lagercrantz och Karin och Sven Stolpe.

Schulman skriver om en kärlekshistoria med tragiska konsekvenser, en familjehemlighet som har påverkat flera generationer.

Boken har hyllats av kritiker och sålts i fler än 100 000 exemplar – och nu ska boken bli film.

Alex Schulmans bok ”Bränn alla mina brev” filmatiseras

I ett pressmeddelande bekräftar SF Studios att de har köpt filmatiseringsrättigheterna. 

– Jag tror det kan bli årets storfilm! Historien har ju alla ingredienser. Sen har man ju hört hur lång tid det tar att göra en film, så det kanske blir årets film 2027, säger Alex Schulman. 

Det finns ännu inga planer för vem som ska regissera ”Bränn alla mina brev”, eller vilka skådespelare som ska spela rollerna. Men det står klart att Alex Schulman kommer vara exekutiv producent. 

– Manusskrivandet ska vi lämna över till någon som kan skriva manus för film, men jag kommer att arbeta tillsammans med produktionen och bolla idéer och vara med ända in till slutet, säger han. 

– Det var ganska många produktionsbolag med och budade, men när jag träffade SF kändes allt rätt. Deras vision om filmen kändes skitbra.

Annika Sucksdorff, filmchef på SF Studios, säger i pressmeddelandet: 

– Det skall bli mycket spännande att få arbeta med Alex och tillsammans utveckla hans historia till film”, säger Annika Sucksdorff, filmchef på SF Studios i Sverige.