Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schulman till angrepp mot Fredrik Lindström

Alex Schulman uttrycker att han blir irriterad av att höra Fredrik Lindström.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Fredrik Lindström är aktuell i showen "Mänskligheten".Foto: NILS PETTER NILSSON
Programledaren Fredrik Lindström är av många känd för sin medverkan i På spåret.
Alex Schulman.Foto: OLLE SPORRONG

Alex Schulman tycker inte Fredrik Lindström framstår som en trovärdig auktoritet, och kallar hans medverkan i SVT för babbel.

I "Alex och Sigges podcast" beskyller Schulman "På spåret"-domaren för att inte veta vad han pratar om.

– Det är en person som pratar och pratar och pratar men har ingen aning om vad han pratar om, säger Alex Schulman i "Alex och Sigges podcast".

Programledaren Fredrik Lindström är för de flesta känd för sin medverkan som domare i SVT:s "På spåret" och har synts i program som "Fråga Lund" och "Värsta språket". Nu är Lindström aktuell i den hyllade scenföreställningen "Mänskligheten". 

I showen grottar han ner sig i det stora ämnet, mänskligheten, och berättar med hjälp av humor och visuella hjälpmedel om den moderna människans livsskådning och beteenden. En show som recensenterna kallat för en evolution, rolig, snyggt skriven och Dagens Nyheter har benämnt Fredrik Lindström som hela Sveriges allvetande morfar.

Håller inte med

Någon som inte stämmer in i denna hyllningskör är Alex Schulman, som i podcasten "Alex och Sigges podcast" berättar om den obehagskänsla han känner när han hör Fredrik Lindström prata om denna föreställning i SVT:s "Morgonstudion".

Han säger att han nu har förstått varför han stör sig så mycket på Fredrik Lindström. 

– Du får sätta dig in i mitt liv, det var så här det såg ut när jag förstod och kunde sätta ord på den där molande känslan av obehag jag känner när jag hör honom, säger Alex Schulman till kollegan Sigge Eklund i podcasten.

För Expressen förklarar Schulman att han vill vara tydlig med att han inte har sett föreställningen, utan att det i podcasten är Fredrik Lindströms medverkan i "Morgonstudion" han menar att kritisera.

I podcasten förklarar han att han tyckte mycket om Lindströms medverkan i 90-talets radioprogram "Hassan" och programmet "Värsta språket" som sändes i SVT under tidigt 2000-tal, men att den aukoritet han såg hos Fredrik Lindström där inte längre känns lika begofad. I "Morgonstudion" tycker han inte att Lindström utger samma auktoritära känsla.

Han fortsätter med att spela upp ett ljudklipp från Lindströms medverkan i SVT där man hör Fredrik Lindström prata om skillnaden mellan den svenska och engelska bostadsmarknaden.

 

 

”Har ingen aning om vad han pratar om”

I klippet pratar Fredkrik Lindström om skillnaden i hur de olika länderna väljer att beskriva bostaden och huruvida svensken är mer fokuserad på bostadens storlek än engelsmannen. Något som Alex Schulman snabbt avfärdar som lögn. Han säger att han själv har googlat upp detta för att ta reda på om det stämmer.

Han berättar att han på de fyra första sajterna han fick upp kunde läsa om bostadens storlek direkt under adressen och menar då att det Fredrik Lindström säger är lögn. 

Schulman säger att Fredrik Lindström struntar i om det är sant eller inte och att det Lindström berättar i SVT i grund och botten bara är babbel.

–  Det är nånting med det där, med en auktoritet som inte är en auktoritet som gör att jag blir superirriterad. Fredrik Lindström sitter i soffan och leker vetenskapsman. Han kommer för att föreläsa för mig men själva verket är allting bara en höftning. Det är en person som pratar och pratar och pratar, har ingen aning om vad han pratar om men han gör det på ett så självsäkert sätt att alla tror på honom,  säger Alex Schulman i podcasten.

Expressen har sökt Fredrik Lindström som avböjer att kommentera.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.