Schollins vrede mot Pernillas exkärlek – nya detaljerna

Christina Schollin.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Mor och dotter har en nära relation.
Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wahlgren.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Kärleken spirar mellan Pernilla Wahlgren och Christian Bauer – men Wahlgrens kärleksliv har tidigare kantats av spruckna relationer och hjärtekross.

Mamma Christina Schollin har funnits där för sin dotter under de tuffa åren och hon har tidigare berättat hur hon rasat mot Pernillas ex – nu berättar hon mer om vad som hände den där gången.

– Min markering var nödvändig, säger hon till Icakuriren.

Efter att ha varit singel i flera år hittade artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 54, kärleken i Christian Bauer, 56, förra året. I slutet av mars firade de ett år som par och kärleken tycks blomstra.

När paret gästade SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” i vintras berättade Christian Bauer att han har tatuerat in ett speciellt datum på sin arm. Men det är inte datumet då Amors pilar träffade dem.

Pernilla Wahlgren förklarar i programmet:

– Det var då vi sa de här tre magiska orden. Det var den dagen, när vi sa att jag älskar dig, säger hon.

Tatueringen sitter högt upp på vänsterarmen, närmast hjärtat, förklarar Bauer. Den har fått sin plats bredvid döttrarnas första bokstäver.

När Christian Bauer berättar om ögonblicket då de sa ”jag älskar dig” för första gången till varandra får han blanka ögon.

– Vad som än händer så kommer det datumet i mitt liv vara beständigt. Det var den bästa kärlekskänslan överhuvudtaget som jag har varit med om förutom mina barn. Otroligt starkt att känna det efter att man har fyllt 50, att känna wow... Det datumet kommer alltid betyda någonting speciellt för mig i resten av mitt liv.

”Ingen får behandla min dotter på det sättet”

Men Pernilla Wahlgrens kärleksliv har inte alltid varit en dans på rosor. När hon medverkade i SVT-programmet ”Stjärnorna på slottet” berättade hon öppenhjärtigt om ärren hennes tidigare relationer hade skapat.

Har man fått brustet hjärta, när det väl har läkt passar man sig jävligt noga för att det inte ska hända igen, säger hon i programmet och tillägger:

– Jag tror jag har väldigt svårt att ta in någon ny person i mitt liv. Eller jag vet det.

Mamma skådespelaren Christina Schollin, 84, och dotter Pernilla har en nära relation. I somras berättade Schollin i Alexander Pärleros podcast ”Framgångspodden” om den starka kärleken hon känner för sina barn. 

Mor och dotter har en nära relation.
Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

Under Pernilla Wahlgrens tuffa kärleksår fanns Schollin där för dottern. En gång tog modersinstinkten över och då fick Pernillas exkärlek bekänna färg.

– Jag var så arg och rent ut sagt förbannad på en viss herre. Vi fick ta hand om Pernilla i vissa perioder. Det går inte att beskriva vad hon har varit med om, berättade Schollin i podcasten och fortsatte:

– Jag har sagt ett par sanningens ord till den här människan. Jag har till och med gett honom en örfil.

– Det är nog det bästa jag har gjort. Jag ångrade inte det ett dugg.

Efteråt ska exkärleken också ha kommit till insikt med att han förtjänade det.

– Han blev väldigt snopen. Men sen har han förstått att det där förtjänade han. Så illa som han bar sig åt, fortsatte Schollin i podcasten.

För Icakuriren berättar nu Christina Schollin att hon inte är den som har ett explosivt temperament utan föredrar att lösa konflikter innan det blir bråk.

– Men även om det sitter långt inne kan jag också explodera numera om jag blir orättvist behandlad. Det ser jag som ett friskhetstecken, säger hon till tidningen.

Christina Schollin berättar även mer om det ilskna ögonblicket då hon rasade mot Pernilla Wahlgrens exkärlek.

– Den gången rann sinnet över för mig. Jag kände bara att ingen får behandla min dotter på det sättet. Jag tror alla som var närvarande blev väldigt förvånade, men min markering var nödvändig och bra för alla parter. Den satt som en smäck den där örfilen. Det var skönt att få dela ut den, säger hon till tidningen.

Den som ger någon en örfil kan dömas för misshandel eller ringa misshandel enligt Brottsbalken men enligt Schollin valde inte personen att anmäla.

Pernilla och kärleken Christian tillsammans med Christina Schollin och Hans Wahlgren.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: STELLA PICTURES INSTAGRAM

I dag lever Pernilla Wahlgren livets glada dagar tillsammans med pojkvännen Christian Bauer och i somras berättade Christina Schollin för EXTRA om hennes barns lycka betyder allt för henne.

– Man är ju lycklig som förälder när barnen är lyckliga. Det behöver inte nödvändigtvis vara över framgångar i deras yrkesliv utan huvudsaken är att de hittar en harmoni i sitt liv och det är ju det bästa som finns. Och vi gillar att umgås i den mån vi har tid. Alla våra barn är så aktiva och har en massa saker för sig och jag är ju också det nu. Så vi får ta tillvara på stunderna och det är väldigt trevligt när vi ses, sa hon då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.