Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schollins kärleksfest med maken – på 80-årsdagen

Skådespelare Christina Schollin fyller hela 80 år på annandag jul.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Christina Schollin med sin man Hans Wahlgren, de firar 55 år som gifta. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Skådespelare Christina Schollin fyller hela 80 år på annandag jul.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Foto: Linus Wahlgren/Instagram
Foto: Linus Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
Foto: Pernilla Wahlgren/Instagram
1 / 12

Under tisdagen firar Christina Schollin 80 år – med en överraskningsfest. 

Festen hålls på Berns Asiatiska med nästan hela familjen Wahlgren. 

– Ojojoj, jag har blivit jättefirad, säger Schollin. 

På annandag jul firade skådespelerskan Christina Schollin 80 år. Det firade av nästan hela familjen på Berns Asiatiska i Stockholm. Om det hade varit upp till Schollin själv, hade det förmodligen blivit ett mindre firande med familjen hemma – men det satte hennes barn stopp för. 

– Jag hade ju tänkt ha födelsedagsfest hemma men blev tillsagd av mina barn: "Nej mamma, du ska inte behöva göra någonting, du ska bara komma till Berns Asiatiska och där ska vi fira dig". 

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren firar 50 – efter nya frieriet

 

Firad har hon minsann blivit. Det viktigaste för stjärnan själv var dock att få spendera tid med sin familj. 

– Min bästa present var att vi alla skulle samlas och ta en gemensam bild på alla. Det var det jag önskade mig. Ojoj vad jag har blivit firad, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/BdK1verhVpq/?taken-by=niclaswahlgren

 

https://www.instagram.com/p/BdLOUwQjKKQ/?taken-by=pernillawahlgren

Christina Schollin: "80 är bara en siffra"

Med på festen var Christina Schollins och Hans Wahlgrens barn – Pernilla, Linus, Peter och Niclas Wahlgren. Även barnbarnen var på plats – inklusive Bianca, Bejamin och Oliver Ingrosso. 

Även Linus Wahlgrens exfru Jessica Wahlgren minglade på festen. 

Christina Schollin har under sin karriär som skådespelerska hunnit göra många stora roller, bland annat i Ingmar Bergmans klassiker "Fanny och Alexander". Trots att 80-åringen har många strängar på sin lira har hon fortfarande mycket att ge. 

– 80 är bara en siffra. Det låter förskräckligt gammalt och så gammal känner jag mig faktiskt inte. Jag lever efter: "Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter" säger hon och ler. 

 

LÄS MER: Pernillas 50-årsfest – med kända vännerna

 

Förutom att Schollin själv fyller 80 år, har dottern Pernilla Wahlgren fyllt 50 år och Christina Schollin och maken Hans firade 55-årig bröllopsdag dagen innan julafton. 

– Det är en ynnest att få leva så länge ihop med någon. Vi båda har trott på varandra sen dag ett. Vi bestämde oss direkt för att vi skulle gifta oss och leva resten av livet tillsammans.