Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schollins drömprojekt – förändringen för familjen

Christina Schollins drömprojekt börjar ta form. Nu väntar hon spänt på att de sista pusselbitarna.
I flera bilder på Instagram delar hon med sig av husprojektet.
Christina Schollin och maken Hans Wahlgren har njutit av sommaren på Norra Lagnö.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: Instagram
Foto: Instagram

På Norra Lagnö ligger Familjen Wahlgrens sommarparadis. När den kärleksfulla familjen samlas brukar de bli ont om bäddplatser. Men snart är Christina Schollins drömprojekt klart på tomten. 

”I sex år har jag drömt om detta - och nu sker det”, skriver hon på Instagram.

Norra Lagnö är en halvö två kilometer norr om Gustavsberg i Stockholm. I denna skärgårdsidyll har Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgrens, 83, barn, Pernilla, Peter, Niclas och Linus, vuxit upp. 

Tidigare i somras släppte deras barnbarn, Benjamin Ingrosso, låten ”Det stora röda huset”.

– Björkhaga som han sjunger om. Det är vårt livsverk, våra barn är vårt livsverk, sa Christina Schollin i ”Framgångspodden” för en tid sedan. 

Att skärgårdsidyllen betyder mycket för familjen Wahlgren är ingen underdrift. 

– Allt som betytt något för våra barn i deras uppväxt betyder likadant för barnbarnen. Det är stort, jag blir rörd när jag tänker på det, berättar hon i podden.

Men det har inte alltid varit en självklarhet att få behålla huset.

– Det har inte alltid varit så enkelt att klara av ekonomin när barnen var små och få behålla det här huset. Vi var två skådespelare som inte alltid hade inkomst.

”Mitt drömprojekt”

På sjötomten finns flera hus. Men när den stora familjen Wahlgren är samlade kan det dock bli ont om sovplatser. Därför har det under sommaren byggts ett nytt hus på tomten.

– Vi är en stor familj och det ska finnas plats att sova över. Just nu byggs det ett komplementhus för att det ska finnas plats när alla kommer, sa Christina Schollin för en tid sedan.

Komplementhuset ser ut att närma sig inflyttningsdatum. Stommen för den faluröda stugan är på plats. I flera bilder på Instagram delar hon med sig av projektet.

”Mitt drömprojekt börjar ta form. Ett nytt hus på tomten! I sex år har jag drömt om detta - och nu sker det! Nu väntar jag bara på att byggkillarna ska komma tillbaka från semestern”, skriver hon på Instagram.

När den nya stugan blir helt klar och vem i familjen Wahlgren som då kommer få sova över där är oklart. Men Christina Schollin berättar i ”Framgångspodden” att hon på sikt kan tänka sig att överge det stora röda huset för att flytta in i den nya och mindre huset.

– I förlängningen kan det bli så att jag kanske flyttar dit. Hans har sagt att ”nä, jag vägrar att bo i något annat hus”.

https://www.instagram.com/p/CSCDpXrNUdD/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.