Pernilla Wahlgren och hennes mamma Christina Schollin har blivit polisanmälda. Både förnekar brott. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESPernilla Wahlgren och hennes mamma Christina Schollin har blivit polisanmälda. Både förnekar brott. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Pernilla Wahlgren och hennes mamma Christina Schollin har blivit polisanmälda. Både förnekar brott.  Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Christina Schollin. Foto: /IBL / /IBLChristina Schollin. Foto: /IBL / /IBL
Christina Schollin. Foto: /IBL / /IBL
Pernilla Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESSPernilla Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Pernilla Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Christina Schollin. Foto: /IBL / /IBLChristina Schollin. Foto: /IBL / /IBL
Christina Schollin. Foto: /IBL / /IBL

Schollin och Wahlgren polisanmälda efter bråket

Publicerad

Pernilla Wahlgren och Christina Schollin har blivit polisanmälda.

Båda två förnekar att de gjort sig skyldiga till något brott.

– Det finns inte någon som helst grund för det här, säger Pernilla Wahlgren.

Kvinnan som gjort polisanmälan säger:

– Jag och min familj mår mycket dåligt av det här.

Pernilla Wahlgren och hennes mamma Christina Schollin har blivit polisanmälda.

I tisdags rubricerade polisen anklagelsen mot Pernilla Wahlgren, enligt Expressens uppgifter, som olaga hot och övergrepp i rättssak, medan Christina Schollin är anmäld för misshandel efter att hon enligt anmälan ska ha slagit en person. De två ärendena gäller samma person.

Polisen bekräftar att det finns anmälningar mot Pernilla Wahlgren och Christina Schollin och att det finns ett ärende man tittar på.

"Det enda jag kan bekräfta är att vi har fått in en anmälan där de omnämnda personerna förekommer. I övrigt kan jag inte kommentera mer och hänvisar till förundersökningssekretessen", skriver Magnus Hagberg vid Stockholmspolisen i ett mejl.

"Vi har en pågående förundersökning gällande brotten men jag kan inte specificera vem som har gjort eller misstänks för vad", skriver Magnus Hagberg i ett annat mejl. 

Enligt uppgift till Expressen är det polisen som har valt att rubricera ärendet som misshandel.

Mår dåligt efter konflikten med Wahlgren och Schollin

Expressen har träffat kvinnan som enligt polisanmälan blivit slagen av Christina Schollin. Hon mår psykiskt mycket dåligt men vill inte kommentera det som hänt utan hänvisar till polisutredningen. 

Kvinnan uppger också att hon och hennes familj känner att de befinner sig i en utsatt situation efter konflikten med Christina Schollin och Pernilla Wahlgren.

Christina Schollins och Pernilla Wahlgrens fans har hört av sig till kvinnan på olika sätt.

– Jag och min familj har blivit trakasserade där vi bor och i Stockholm, säger kvinnan.

Kvinnan ska också ha fått flera hotfulla meddelanden på sociala medier.

Nekar till anklagelserna

Expressen har talat med Pernilla Wahlgren och Christina Schollin och de väljer att prata om anklagelserna offentligt. Båda två säger att de påstådda händelserna är felaktiga. 

– Det finns inte någon som helst grund för det här. Jag är inte orolig för det minsta. Jag vet exakt vad det är, säger Pernilla Wahlgren. 

– Det är så absurda anklagelser. Vad det än är kommer det bli nedlagt. Det finns ingen som helst sanning, fortsätter hon. 

Christina Schollin säger: 

– Kan du tro att jag har misshandlat någon överhuvudtaget? Nej, jag kan tala om för dig att jag lade min hand på den här personens axel.

– Det enda jag har gjort är att jag har lagt min hand på en axel, fortsätter hon.

De två polisanmälda händelserna ska ha skett vid olika datum i mars i år, enligt uppgift till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag