Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schollin försökte stoppa Niclas Wahlgrens skilsmässa

Christina Schollin är aktuell med självbiografin ”Ett himla liv”Foto: MIKAEL SJÖBERG
Niclas Wahlgren.Foto: TV4.
I dag driver Mia Bodén klädbutik i Stockholm tillsammans med ex-svägerskan Pernilla Wahlgren, 51. Mia Bodén är alltid bjuden till Christina Schollin på jular, midsomrar, födelsedagar.Foto: STELLA PICTURES
Laila Bagge och Niclas Wahlgren gifte sig 2010, och fick sonen Kit tillsammans, innan de gick skilda vägar.Foto: PETER ORTVIK / IBL

Tre av fyra av Christina Schollins barn är skilda, och skådespelaren kan tycka att man separerar för lätt i dag.

”Vi har försökt hejda barnen och pratat med både dem och deras partners”, skriver Schollin i sin självbiografi ”Ett himla liv”.

På frågan om sonen Niclas Wahlgrens kärleksliv säger hon:

– Jag vill ju att de alla ska finna lycka och harmoni i livet, om det så är med någon moatjé eller inte.

81-åriga Christina Schollin har en lång skådespelarkarriär bakom sig – både på teaterscenen och i tv-rutan. 

Nu är hon aktuell med självbiografin ”Ett himla liv”. Och det är inte bara Schollins röst som gör sig hörd i boken. Personer som står nära henne både yrkesmässigt och privat kommer till tals.

En av dem är före detta svärdottern Mia Bodén, som tidigare var tillsammans med Niclas Wahlgren, 54. Tillsammans har de sonen Tim, 29.

– Generositeten har varit, och är, helt fantastisk. Jag skulle kunna åka och hälsa på utan att ha blivit inbjuden, öppna kylskåpet, stanna några dagar och bara ha det skönt. Jag är så tacksam över att ha en sådan fin kontakt, säger Mia Bodén i ”Ett himla liv”.

Kriserna med maken Hans: ”Valt att stå kvar”

Niclas Wahlgren träffade senare tv-profilen Laila Bagge, 46, när de båda var med i ”Let's dance”. Men efter fyra års äktenskap skildes de 2014, och Niclas Wahlgren har beskrivit uppbrottet som hårt.

– Hon tröttnade på mig. Det är väldigt ledsamt, men det är sanningen, sa han i Aftonbladet.

Christina Schollin berättar i självbiografin att hon och maken Hans Wahlgren, 82, har haft flera kriser genom sitt snart 60 år långa äktenskap. 

”Jag är så glad över att Hans och jag har valt att stå kvar vid varandras sida. Ridit ut stormar för familjens skull.”

Försökt medla mellan barnen

Men tre av de fyra barnen är skilda eller separerade – beslut som ibland tagits för lätt, menar Schollin. Skådespelaren berättar i sin bok att hon har försökt stoppa sina barn, och försökt tala både dem och deras partners tillrätta.

”Ibland tycker jag att många par ger upp för lätt. Vi har försökt hejda barnen och pratat med både dem och deras partners. Men det är en annan tid nu och skilsmässor är vanliga”, skriver hon.

Till Expressen säger Christina Schollin att hon naturligtvis önskar att singel-sonen Niclas ska hitta kärleken, men att hon oavsett är stolt över att hennes söner är bra män.

– Ja men kära nån, de klarar sig så bra utan att jag behöver oroa mig för om de träffar någon ny kärlek. Det är klart jag vill ju att de alla ska finna lycka och harmoni i livet och hitta någon att leva med. Men om det så är med någon moatjé eller inte, så fixar de det för sig. Det har blivit bra människor av mina barn och det är det jag är gladast för.

Christina Schollin om kärleken till sin make

”Det är en ynnest att få leva så länge ihop med någon”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.