Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schollin avslöjar bråken med maken

Christina Schollin och Hans Wahlgren.
Foto: OLLE SPORRONG
Christina Schollin.
Foto: OLLE SPORRONG
Hans Wahlgren och Christina Schollin.
Foto: EMMALISA PAULY
Christina Schollin.
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Efter en lång och framgångsrik karriär har Christina Schollin, 80, valt att sluta skådespela.

I "Kändispodden" berättar nu "Wahlgrens värld"-profilen om känslorna för att stå på scenen, kärleken till familjen och maken Hans Wahlgren – och familjebråken. 

– Vi kan bli väldigt arga på varandra, säger hon i podcasten.

I över 60 år har Christina Schollin stått på scenen – och är en av Sveriges mest älskade skådespelerskor. Sedan 1950-talet har hon haft en lysande karriär både på filmduken, de stora teaterscenerna och i tv-rutan.

Nu berättar "Wahlgrens värld"-profilen om sitt beslut att dra sig tillbaka från skådespeleriet. 

– Jag tycker att man ska vara bra på det man gör och jag tycker inte att jag är bra längre på att spela roller. Jag har inte den längtan. Det finns mycket annat roligt att göra och det finns nya dörrar att öppna. Det finns mycket jag är nyfiken på och jag brukar alltid säga att det aldrig är för sent, säger hon i "Kändispodden".

Samtidigt fortsätter Christina Schollin med sin medverkan i familjeprogrammet "Wahlgrens värld" – och även om hon kan tycka att hon ibland framställs som "en gammal lustig kärring" – och inte alltid känner igen sig själv – ger hon avkall på sina egna känslor och bjuder på det. 


Berättar om bråken med maken

Trots att hon själv inte längre känner samma längtan till skådespeleriet som tidigare, har maken, sedan 1962, Hans Wahlgren, 81, fortsatt att jobba.

Redan då de båda möttes i april 1957 visste Christina Schollin att de två skulle bli ett par. I sin dagbok skrev hon att hon träffat mannen hon skulle leva resten av sitt liv med och få barn med. 

Efter 61 år tillsammans avslöjar Christina Schollin nu vad som får relationen att fungera så bra. Även om hon inte alltid förstår sin make, försöker hon inte heller att ändra på honom – och hon lyfter fram hur stor betydelse deras gemensamma liv har för henne och den stora familjen.

– Man får kompromissa, man får ge avkall. Det enda man kan göra är att få vara lycklig över att man har levt ett långt liv tillsammans och har en massa minnen ihop. Framförallt att man har fyra barn och nio barnbarn. Och att vi har den fina relationen vi har tillsammans. Det vore idiotiskt att bryta upp för att gräset är grönare på andra sidan, säger hon i podcasten.Men äktenskapet har också kantats av ett och annat bråk, delvis på grund av Hans Wahlgrens italienska temperament, säger hon i podcasten.

– Vi kan bli väldigt arga på varandra. Jag är mer långsint och mer känslig. Hans kan slänga ur sig något sårande och då går jag in i mig själv och är ledsen. Efter en vecka frågar han ”varför är du så sur?”, och då har inte han fattat att det var något han sagt, berättar hon.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.