Schlagerstjärnan Neo vårdas för virus på balansnerven. Foto: Sven Lindwall
Schlagerstjärnan Neo vårdas för virus på balansnerven. Foto: Sven Lindwall

Schlager-Neo förd akut till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad
Schlagerstjärnan Neo har fått föras akut till sjukhus.
Han vårdas nu för virus på balansnerven - och tvingas att lära sig att gå igen.
- Jag kunde inte gå ordentligt och började kräkas, säger han.
Neo har haft ett pressat schema efter Melodifestivalen och Andra chansen. Förra veckan började han känna sig konstigt trött. I söndags blev det värre. Stjärnan blev akut sjuk och fick hämtas av ambulans.
- Jag skulle gå ut och kände att det snurrade till i huvudet. Sedan började jag kräkas och kunde inte gå ordentligt. En granne fick komma upp och hjälpa mig, säger han.
Neo fick hämtas av ambulans eftersom han inte själv kunde sitta upp i en bil. Väl på sjukhuset konstaterade läkare att han hade blivit drabbad av ett virus på balansnerven.
- Det kändes ungefär som om jag hade lekt irländsk julafton och druckit en massa alkohol. Det var sjukt obehagligt och stressande. Många tankar hann passera i huvudet innan jag fick reda på vad det var - att det skulle kunna vara något värre.

Behandlades med dropp

Nu har Neo tillbringat ett par nätter på sjukhus, med dropp och utan att kunna göra någonting. Viruset kommer att ta flera veckor att bli av med. Under tiden får han gå till en sjukgymnast och träna på att gå.
- Jag får gå längs en linje med ett gåbord. Det är obehagligt, men skönt att det inte är något allvarligt i varje fall. De säger att det bara är att traggla på så att hjärnan vänjer sig.
8 maj skulle Neo upp-träda på Medborgarplatsen i Stockholm. Den spelningen har fått ställas in. Han har även några hemliga framträdanden inplanerade framöver som också ligger i riskzonen.
- Förhoppningsvis är jag på fötter snart. Jag känner mig mycket bättre i dag än vad jag gjorde i går.
Neo, som i går fick komma hem, blev känd för det svenska folket när han sjöng låten "Human frontier" i Melodifestivalen 2010.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag