Schenkenbergs heta bekännelser – om svenska kvinnorna: ”Normala”

Marcus Schenkenberg och Pamela Anderson hade en uppmärksammad romans i början av 2000-talet.
Foto: BRANIMIR KVARTUC / PRESSENS BILD
Succé som ekorre.
Foto: DPA
”Cathrine Hardenborg är den mest seriösa relationen av de svenska tjejer jag dejtat”, säger Marcus Schenkenberg.
Foto: MICAEL ENGSTRÖM
Foto: DPA
Marcus Schenkenberg och Victoria Silvstedt hade en romans när de var i 20-årsåldern, och har varit vänner sedan dess.
Foto: Stella Pictures
Marcus Schenkenberg säger om Pernilla Wahlgren: ”Vi hade väldigt bra kemi”.
Foto: Stella Pictures
Modellen träffade Emma Zetterberg, tidigare Andersson, under inspelningen av hennes program ”Dolce vita”.
Foto: KANAL 5
”Jag är singel för tillfället”, säger 51-åringen.
Foto: Privat
1 / 9

Marcus Schenkenberg har haft ett ovanligt sommarjobb i år – som ekorre i Tyskland.

Nu berättar den svenska supermodellen om realitysuccén, att fylla 50, familjelängtan och romanserna.

– Svenska kvinnor är fantastiska, de är väldigt vackra, säger han.

I ”The Masked Singer” sjunger kändisar live utklädda i dräkter, varken jury eller publik vet vem som gömmer sig bakom förklädnaden. 

Det sydkoreanska tv-formatet har spridits världen över det senaste året, och i våras castades Marcus Schenkenberg, 51, till den tyska uppsättningen – som haft rekordtittarsiffror.

– Det är en knasig idé, när jag fick förfrågan tänkte jag ”vem ska kolla på det här?”. Men min tyska manager övertalade mig, och jag tackade ja till sist, säger han och fortsätter:

– Det var ganska tufft. Jag var ekorre, och kostymen var supervarm och med det där stora huvudet på ska man sjunga live, det var inte det enklaste. Men publiken gillade ekorren.

Marcus Schenkenberg fick uppskattning för sin insats i programmet, där han medverkade i fem av de totalt sex avsnitten.

– Jag tjänade mycket pengar på det, det var väldigt bra betalt, säger han. 

Schenkenbergs ö i Sverige

Marcus Schenkenberg fick sitt stora genombrott i en Calvin Klein-kampanj 1991, vilket ledde till att han blev en av världens mest anlitade manliga supermodeller.

Sedan dess har han haft sin bas i New York, men besöker regelbundet Stockholm för att umgås med föräldrar, bror och syskonbarn. 

– Jag har ett boende i Stockholm också för familjens skull. En liten ö, precis vid vattnet, säger han. 

Förra året fyllde Marcus Schenkenberg 50. Han lever som singel men tankarna på att bilda en egen familj kommer allt oftare.

– Det börjar bli dags. Jag vill inte vara som Hugh Hefner och få barn vid 72. Händer det så händer det, det vore jättekul att ha en eller två mini me runtspringande. Det gäller bara att hitta rätt person, säger han.

Genom åren har Marcus Schenkenberg dejtat flera svenska tjejer, den mest seriösa relationen var med modellen Cathrine Hardenborg, 49, i slutet av 90-talet. Han har tidigare kopplats samman med andra svenskor som programledaren Emma Zetterberg, 40, modellen Victoria Silvstedt, 44, och kronprinsessan Victoria, 42.

Öppen för att träffa en svensk kvinna

Marcus Schenkenberg menar att tidigare positiva erfarenheter gör att han är öppen för att träffa en svensk kvinna.

– Min mamma har tjatat på mig att jag ska träffa en svensk tjej i stället för någon från Hollywood. Hon vill att jag ska ha en jordnära tjej – Pamela (Anderson reds. anm.) var jordnära, det var hon faktiskt. Men jag håller med mamma, säger han och fortsätter:

– Jag tycker svenska tjejer är fantastiska, de är väldigt vackra. Tjejer är mer normala i Sverige. Oftast är de ödmjuka, vilket är en väldigt bra kvalité.

Marcus Schenkenberg tidigare flickvänner har varit väldigt olika varandra utseendemässigt, och det han värdesätter mest är hur man kommer överens.

– Fysiskt så har alla mina ex varit väldigt olika – allt från blond, brunett, rödhårig, långa, korta, stora bröst, små bröst. Jag har inte en exakt typ, det är mer att det ska finnas kemi och att man klickar.

Marcus Schenkenberg medverkade i ”Let's dance” 2012, samma säsong som artisten Pernilla Wahgren, 51, var med. De hade då en flirt med varandra.

– Vi hade väldigt bra kemi. Jag tycker Pernilla är fantastisk, hon är jättehärlig och rolig. Hon är nästan alltid glad och har humor. Men vi tappade lite kontakten efter ”Let's dance”, jag åkte ju tillbaka till USA, säger han och fortsätter:

– Jag har sett henne då och då i ”Wahlgrens värld”, det är väldigt underhållande. Pernilla och familjen bjuder verkligen på sig själva, och kan skämta om sig själva. Det är en del av deras framgång. 

Förändrade beteendet efter 50 

51-åringen gör fortfarande modelluppdrag och ser därför till att hålla sig i god form. Inför att han skulle fylla 50 fick han ett uppvaknande som ledde till ett mer hälsosamt leverne.

– Jag började studera 15 timmar om dagen, bland annat hälsa och kost. Jag köpte en grönsakspressmaskin – det var helt otroligt. Jag började få lite gråa hår för fem år sedan, de bara försvann på en gång. Dricker man färskpressad grönsaksjuice varje dag så tror jag knappt man kan bli sjuk. Jag har inte haft en förkylning, säger han.

Framöver väntar både skådespelarroller och fler tv-projekt.

– Min tyska manager, mr Kuhlmann, försöker övertyga mig om att jag ska lära mig tyska. Han säger att det finns massor av andra tv-shower jag kan göra där, men vi får se, säger Marcus Schenkenberg med ett skratt.

Se Marcus Schenkenbergs privata bilder i bildspelet nedan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.