Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schenkenbergs krav: "Vill ha en svensk tjej"

Marcus Schenkenberg har fått nog av diviga Hollywoodtjejer – nu återvänder hen hem för att hitta en svensk tjej.
Foto: ORJAN F ELLINGVAG
Marcus Schenkenberg.

NEW YORK. Marcus Schenkenberg, 48, har fått nog av diviga Hollywoodtjejer.

Nu flyttar fotomodellen till Sverige och hoppas på en ny typ av kärlek.

– Min mamma säger att jag ska hålla mig till jordnära, normala tjejer, säger han.

Supermodellen Marcus Schenkenberg och Pamela Anderson blev ett av världens mest kända par när de började dejta år 2000. Efter att de gjorde slut har han kopplats samman med en rad världsartister och modeller. Men nu har Marcus Schenkenberg bestämt sig för att lyssna på mamma Yvonne.

– Jag tror att jag helst vill ha en svensk tjej. Min mamma sa det när jag dejtade Pamela Anderson och Angelica Bridges från ”Baywatch”: ”Marcus, ska du inte hitta en bra, reko svensk tjej?”. Och hon har rätt. 

Det tog bara några år att förstå det?

– Ja, det gjorde. Fast jag har alltid vetat att svenska tjejer är bra, jordnära och ofta med en normal uppväxt. 

Hur är drömtjejen?

– Hon måste inte vara svensk, det finns ju bra människor från hela världen, men det skulle passa mig bra eftersom jag vill vara mer i Sverige. Utseendemässigt har alla mina ex sett olika ut, en brunett, en blond, en lång, en kort. Små bröst, stora bröst. 


Testade Tinderdejtande 

Du har ingen typ?

– Nej, ingen typ. Det är mer att man klickar och har bra kemi. Att man kan prata och komma överens, ha kul och skratta. Men till sättet får hon gärna vara ödmjuk, roligt, trevlig och snäll. En bra person. 

Målet är att förhållandet ska hålla hela livet, berättar han och förhoppningsvis leda till barn. 

Du Tinderdejtade ett tag, hur var det?

– Det var en kompis som rekommenderade så jag gick på några dejter, men det var inte riktigt för mig. Det är ju ganska enkelt att träffa folk ändå.

Hur kräsen är du?

– Det är svårare att bli kär när man är äldre har jag märkt. Mina kompisar säger samma sak. I 20-årsåldern kunde jag bryta upp med en flickvän och två veckor senare så var jag kär i någon annan. Det var så spännande och nytt men när man blir äldre och har varit med om saker och träffat många olika är det inte lika lätt. 

– Nu vill jag inte vara i ett förhållande om jag inte tror att det är någon som jag kan gifta mig med. Jag är rädd att man missar den rätta i så fall. Jag ska vara singel och ha kompisar men inte vara i ett förhållande och missa om den rätta kommer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.