Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelarens ilska – förlorar 500 miljoner

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Scarlett Johansson stämmer Disney – för att de släpper ”Black Widow” på sin streamingstjänst.

Skådespelaren menar att hon förlorat närmare 500 miljoner kronor på det, rapporterar The Wall Street Journal. 

Scarlett Johansson, 36, stämmer Disney för att de släppte den nya Marvel-filmen ”Black Widow” på sin streamingtjänst Disney+ samtidigt som filmen släpptes på bio.

Skådespelaren, som spelar huvudkaraktären Black Widow/Natasha Romanoff, menar att hon förlorade 50 miljoner dollar, motsvarande 427 235 250 svenska kronor. Det eftersom att hennes avtal för filmen var baserat på hur mycket filmen skulle dra in från biograferna – och inte från streamingtjänsten. 

I stämningsansökan, som lämnats in till Los Angeles superior court, står det att Scarlett Johansson blivit lovad att filmen först skulle släppas exklusivt på biografer. Då filmen släpptes samtidigt på Disney+ så stämmer hon företaget för kontraktsbrott.

Filmens intäkter har slagit rekord, för att vara en film som släpps under pandemin och omkring 60 miljoner dollar av intäkterna kommer från Disney+. Men det är inte bara de förlorade biointäkterna som skådespelaren reagerar på.

”De kunde hålla intäkterna för sig själva, samtidigt som fick fler kunder som anslöt sig till Disney+. Det är ett beprövat sätt att öka Disneys aktiekurs”, står det i stämningsansökan.

Disneys svar

En talesperson för Disney säger i ett uttalande till People att stämningsansökan är både ”sorglig” och ”oroväckande”.

”Det finns ingen merit som helst med denna ansökan. Stämningen är särskilt sorglig och oroväckande i dess oförskämda ignorans för de fruktansvärda och långvariga effekterna av covid-19 pandemin”, skriver en talespersonen från Disney.

Talespersonen fortsätter:

”Disney har fullt ut följt Johanssons kontrakt och dessutom har lanseringen av Black Widow på Disney+ med Premier Access väsentligt förbättrat hennes förmåga att tjäna ytterligare kompensation utöver de 20 miljoner dollar hon har fått hittills.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.