Stefan Sauk reagerar när Claire Wikholm avbryter honom: "Då gick propparna på mig faktiskt". Foto: SVTStefan Sauk reagerar när Claire Wikholm avbryter honom: "Då gick propparna på mig faktiskt". Foto: SVT

Stefan Sauk reagerar när Claire Wikholm avbryter honom: "Då gick propparna på mig faktiskt".

 Foto: SVT
Ordväxlingen skapar genast en tryckt stämning vid bordet. Foto: SVTOrdväxlingen skapar genast en tryckt stämning vid bordet. Foto: SVT

Ordväxlingen skapar genast en tryckt stämning vid bordet.

 Foto: SVT
Stefan Sauk får nog och slår näven i bordet – sedan rusar han iväg. Foto: SVTStefan Sauk får nog och slår näven i bordet – sedan rusar han iväg. Foto: SVT

Stefan Sauk får nog och slår näven i bordet – sedan rusar han iväg.

 Foto: SVT

Sauk lämnar bordet i raseri: "Vi bryter här"

Publicerad

Konflikten mellan Claire Wikholm, Morgan Alling och Stefan Sauk i årets "Stjärnorna på slottet" får ett abrupt avslut.

I säsongsavslutningen slår Sauk näven i bordet och rusar ilsket ut från inspelningen.

– Då gick propparna på mig faktiskt. Det var en gräns, den hade överträtts, säger han i programmet.

Claire Wikholm har inte dolt sitt missnöje gentemot Stefan Sauk och Morgan Alling i årets säsong av SVT:s "Stjärnorna på slottet". Enligt henne krävde de ständigt störst utrymme, och ofta kände hon att kvinnorna förväntades spela männens hängivna publik.

I lördagens säsongsavslutning kulminerar konflikten i ett ordentligt bråk - som får Stefan Sauk att ilsket rusa ut från matsalen.

Det är när Stefan Sauk under Marika Lagercrantz middag berättar om inläsandet av hennes brors uppföljare på Millenniumtrilogin, som Claire Wikholm plötsligt avbryter.

– Jag var lite polis. Jag liksom slog bort lite killar, jag tycker att en fråga ska inte ta tio minuter för killarna, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag tog på mig att bli den tarvliga, de avskyr mig nu, och det får de gärna göra.

Stefan Sauk tar inte lätt på hennes beteende.

– Vet du vad, jag skiter i det. Jag var färdig där.

 

LÄS MER: Skandalerna vi minns i "Stjärnorna på slottet"

 

Stefan Sauk: "Bryter här"

De andra stjärnorna bryter in och försöker få honom att fortsätta berätta historien. Men Stefan Sauk vänder sig direkt till Claire Wikholm:

– Är det du som dikterar vem som pratar till punkt? Fine. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle säga, jag glömde bort det, säger han innan han reser sig upp och slår näven i bordet.

– Vet du vad, vi bryter här.

Marika Lagercrantz, som ordnat middagen sitter tyst kvar vid det stela middagsbordet. Tillslut tar Claire Wikholm till orda.

– Nej, okej. Jag tar på mig rollen som skitstövel här.

 

LÄS MER: Hemliga säsongen av "Stjärnorna på slottet"

 

Backas i "Stjärnorna på slottet"

När Stefan Sauk lugnat ner sig berättar han att han fick nog.

– Alltså, man kan bli avbruten en gång eller två eller tre, men när det händer hela tiden. Nej, då gick propparna på mig faktiskt. Det var en gräns, den hade överträtts väldigt många gånger tidigare. Nu kände jag att nu fick det faktiskt vara nog, jag kan inte sitta här längre.

Efter en stunds övertalande återvänder han till bordet där kollegerna väntar, och Stefan Sauk får backning av värdinnan.

– Det är helt okej att bli förbannad, säger Marika Lagercrantz.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag