Foto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HELEN SLOAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MACALL B. POLAY / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MACALL B. POLAY / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MACALL B. POLAY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK/ALL OVER PRESS LANDMARK MEDIA LTDFoto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK/ALL OVER PRESS LANDMARK MEDIA LTD
 Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK/ALL OVER PRESS LANDMARK MEDIA LTD

Säsongsstarten fick HBO att krascha

Publicerad

Tv-serien "Game of Thrones" fick tv-tjänsten HBO att krascha.

När den populära serien hade premiär av sin sjunde säsong klarade inte HBO av trycket – hemsidan kraschade rapporterar The Hollywood Reporter.

Flera "Game of Thrones"-fans uttryckte sin besvikelse när de inte kunde se den nya säsongen.

"Är det inte bara självklart att HBO ska ligga nere när man vill se premiären av GOT7" skriver ett besviket fan på Twitter.

2011 släpptes den första säsongen av tv-serien "Game of Thrones." Efter det har flera hundratusentals personer blivit fängslade av den amerikanska serien som är baserad på romanserien "Sagan om is och eld" av författaren George R.R. Martin. 

Under natten mot måndag, klockan 03, släpptes den sjunde säsongen där nio adliga familjer slåss om kontrollen över de mytiska land i Westeros, medan en bortglömd ras återvänder efter att ha vilande i tusentals år.

Men intresset för serien var så pass stort att den fick HBO, som erbjuder prenumeranter att se serier och filmer, att krascha rapporterar The Hollywood Reporter. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om "Game of Thrones" säsong 7  

 

Nya säsongen av "Game of Thrones" låg bakom kraschen hos HBO

HBO:s hemsida låg nere under premiären av den sjunde säsongen skriver The Hollywood Reporter. När personer försökte gå in på hemsidan möttes de av felmeddelanden och en sida som bara stod och laddade.

Men webbsidan började fungera igen – på östkusten i USA hade halva avsnittet redan spelats upp då skriver The Hollywood Reporter. 

 

LÄS MER: Game of thrones-stjärnan Emilia Clarke om sin ångest

 

"Game of Thrones"-fans uttryckte sin ilska på Twitter

Flera fans gick in på Twitter för att uttrycka sitt missnöje och la upp bilder på sina datorskärmar som hade problem med att visa den populära seriens nya säsong.

Flera lämnade även besvikna kommentarer på Twitter.

"Är det inte bara självklart att HBO ska ligga nere när man vill se premiären av GOT7" skrev ett besviket fan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag