Sarah Dawn Finers panik – Benjamin Ingrossos olycka vid lekplatsen

Benjamin Ingrosso gästar Sarah Dawn Finers podcast ”Talk to me”.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Sarah Dawn Finer berättar om första mötet med Benjamin Ingrosso.
Foto: Magnus Ragnvid

Benjamin Ingrosso har vuxit upp bland kända personer runtomkring sig. 

Nu berättar sångerskan Sarah Dawn Finer om deras första möte – och om hennes uppdrag som barnvakt.

– Det enda jag tänkte på var att ”jag har skadat dig”, berättar Sarah Dawn Finers i sin podd ”Talk to me”.

Sedan Benjamin Ingrosso, 23, tog hem vinsten i Melodifestivalen 2018 och musiktalangen har hunnit med mycket. Han har bland annat medverkat i flera stora tv- produktioner, som ”Så mycket bättre” och hans egna matprogram ”Benjamin's” på TV4, – och i år debuterade han som sommarpratare i ”Sommar i P1”. 

I veckan gästade han podcasten ”Talk to me”, med Sarah Dawn Finer, 39, och pratade om sin barndom, kärleken till musiken – och om relationen till Sarah, som han också delar födelsedag med. 

– Världens bästa dag, säger Ingrosso om deras datum, 14 september. 

”Du började gråta”

Benjamin Ingrosso och Sarah Dawn Finer träffades för första gången för 20 år sedan – en dag som Dawn Finer aldrig glömmer.

– Vi träffades i Helsingborg när du var 3 år gammal, berättar Sarah Dawn Finer i sin podcast, och fortsätter:

– Pernilla och Linus (Wahlgren, reds. anm.) gick och spelade föreställning. Och den andra dagen, när jag hade sett föreställningen, sa jag: ”Jag kan stanna hemma med Benjamin och Bianca, jag har ju sett föreställningen nu så jag kan jättegärna ta hand om dom så slipper dom åka med till föreställningen”.

Sagt och gjort, Sarah Dawn Finer tog med barnen till en lekplats och Benjamin tog sikte mot rutschkanan. 

– Vi åker dit och har jättekul, det är ett jäkla drag! Men så tittar jag bort i en sekund och plötsligt så ligger det en rutschkana på dig, säger Sarah Dawn Finer. 

Sångerskan berättar hur hon bar upp Benjamin i panik, samtidigt som hon såg blodet rinna från hans näsa. 

– Du började gråta och jag tänkte ”herregud, jag har skadat Pernilla Wahlgrens ögonsten Benjamin”. Jag tar Biancas hand och lyfter upp dig i mina armar som om du hade brutit ett ben – och så springer jag hem till lägenheten. 

Skämtade om skadan

Lekplatsolyckan var aldrig allvarlig – men Dawn Finer berättar att hon hade mycket ånger efter att Benjamin Ingrosso skadat sig.

– Det enda jag tänkte på var att ”jag har skadat dig”, berättar Sarah Dawn Finer och forstätter:

– Sen under åren när vi träffades så brukade du visa din näsa för mig. Du hade ett litet jack och så sa du ”det här är ditt fel, du förstörde mig”, för du visste att jag fick så dåligt samvete.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.