Sarah Dawn Finers ärliga ord om nedfrysta äggen

Sarah Dawn Finers ärliga ord – oron innan graviditeten
I ett ärligt inlägg på Instagram berättar hon om äggen.
Foto: Instagram/sdfinerofficial
Sarah Dawn Finer berättar om hur hon fryst ner sina ägg.
Foto: TV4/Talang/Skärmdump
Sarah Dawn Finer.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Sarah Dawn Finer berättar nu om en tid när hon kände en stor oro inför framtiden – så stor att hon valde att frysa ner sina ägg. 

Nu öppnar hon upp om den svåra tiden:

”Det var minst sagt en process att gå igenom, både för kropp och själ. Och inte lätt att veta om jag gjorde rätt val”, skriver artisten, som i dag är tvåbarnsmamma.

Det har gått en dryg månad sedan Sarah Dawn Finer, 39, fick sitt andra barn.

Efter en dramatisk förlossning välkomnade hon och partnern Jonas sonen Benji Sam Finer.

Nu avslöjar artisten att vägen till föräldraskapet inte alltid varit helt självklar. I ett inlägg på Instagram berättar hon att för många år sedan valde att frysa ner sina ägg.

Artisten beskriver hur hon var stressad och kände en oro inför framtiden. Processen att frysa ner ägg var påfrestande, både fysiskt och psykiskt.

”Det var minst sagt en process att gå igenom, både för kropp och själ. Och inte lätt att veta om jag gjorde rätt val.” skriver Dawn Finer.

För att frysa ner ägg behöver man gå igenom hormonstimulering, vilket görs med sprutor.

Sarah Dawn Finer berättar att hon ibland tvingades ta sprutor backstage, iklädd sina scenkläder, när ingen såg. Hon beskriver processen som en ensam och udda upplevelse.

Använde aldrig äggen

Nu är Sarah Dawn Finer mamma till två barn, och det visade sig att hon aldrig behövde använda de nedfrysta äggen. 

I stället blev hon spontant gravid, det artisten kallar för naturlig väg. Men äggen har legat kvar i frysen, något sångaren betalat för varje år.

Men nu har hon tagit ett stort beslut:

”Häromdagen när fakturan kom igen, så bestämde jag mig för att 'säga upp' avtalet på fryshotellet och skänka dom (vid behov) till forskning..” skriver hon på Instagram.

Hon berättar att beslutet gav upphov till en hel del nya tankar, trots att hon vet att hon inte vill ha fler barn.

Avslutningsvis skickar artisten en hälsning till alla som känner oro inför framtiden:

”Med detta vill jag säga till alla er där ute som har tankar och rädslor om att livet inte ska bli som ni drömt om, eller till alla er som kämpar .. att ni inte är ensamma. Och att ingen vet åt vilket håll livets vägar leder oss.”

https://www.instagram.com/p/CQJ4WEYJp4l/?utm_medium=copy_link

Hyllas av vännerna

Inläggets kommentarsfält är fyllt av kärlekshälsningar och applåder från kolleger i nöjesbranschen.

”Massor av kärlek till dig fina Sarah och starkt att du delar med dig av detta! Kan hjälpa så många.” skriver Nanne Grönvall.

”Åh vad jag minns den tiden… kommer du ihåg när vi var i NY? Puh….” skriver Charlotte Perrelli och avslutar med ett hjärta.

Perrelli har själv varit öppen med sin tidigare gravidkamp, då hon fick gå igenom nio missfall innan tvååriga sonen Alvin kom till.

Många följare hyllar Sarah Dawn Finers ärliga historia. Flertalet berättar att de själva genomgått hormonbehandlingar och IVF, och menar att inlägg som dessa gör att man känner sig mindre ensam.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.