Sarah Dawn Finer tar över "Så ska det låta"

Sarah Dawn Finer tar över "Så ska det låta" i SVT – efter Kalle Moraeus.
Foto: Sven Lindwall

Sarah Dawn Finer tar över "Så ska det låta" i SVT – efter Kalle Moraeus.

– Jag är väldigt spänd på att ta mig an ett sådant älskat program, säger hon till Aftonbladet.

Den folkkära sångerskan Sarah Dawn Finer tar över det popluära SVT-programmet "Så ska det låta". Hon ersätter Kalle Moraeus som i vår leder sin fjärde och sista säsong.

Det nya jobbet har under lång tid hemlighållits. Nu berättar den folkkära artisten om det nya uppdraget.

– Det känns jättebra. Jag är glad att få börja jobba, men också nyfiken på produktionsbolaget, SVT och mina tankar på hur man kan prägla programmet på ett annat sätt, säger hon till Aftonbladet. 


LÄS MER: Kalle Moraeus petas från "Så ska det låta"


Sarah Dawn Finer har tidigare haft prestigefyllda uppdrag hos SVT – bland annat som programledare för "Melodifestivalen" och som julvärd 2012. Kanalen ska under en lång tid ha försökt värva artisten och programledaren till "Så ska det låta".

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det.

Sarah Dawn Finer har i tidigare produktioner mest jobbat i direktsändning.

– Den stora skillnaden jämfört med tidigare är att det här inte är direktsänt. Det blir en helt annan grej, att få chansen att ”fucka” upp, som man annars kanske inte har, säger hon till Aftonbladet.

Egen prägel på programmet

Sarah Dawn Finer framhåller att det känns extra roligt att få arbeta med det som till vardags är hennes huvudyrke – musik. Hon säger också att tittarna kommer att känna igen sig i programmet, men hon samtidigt kommer sätta sin egen prägel på det.

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det.

Hur stora förändringarna kommer bli är för tidigt att avslöja.

– Jag har ingen aning, det är sjukt tidigt, vi har inte börjat jobba. Men SVT tycker om att förnya, uppdatera och utmana alla sina flaggskepp.


LÄS MER: Viktskämtet om Kalle Moraeus i "Så ska det låta" 

Hon kommenterar även sitt nya uppdrag på Instagram.

"Är väldigt glad att få meddela att jag i början av nästa säsong blir ny programledare för "Så ska det låta" i SVT".


Blir mamma samtidigt

Hon fortsätter inlägget med att berätta att sändningsstarten är planerad till januari 2018. Nyligen berättade den folkkära sångerskan att hon väntar barn med pojkvännen Jonas. Inspelningarna sammanfaller alltså med att hon blir mamma i höst.

– Det är så sjukt många människor i min bransch som gör det här med barn, så det där är jag inte orolig för. Det här är inte åtta veckor direktsänd tv, det är ett par dagar som jag jobbar. Jag har ett extremt supportsystem med vänner och familj.


Tidigare programledare för "Så ska det låta" har varit Peter Harrysson, Peter Settman och senast, Kalle Moraeus.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.