Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Santana stödjer aidsforskning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Rocklegenden Carlos Santana skänker tre miljoner dollar, 23,5 miljon kronor, till kampen i Afrika mot den dödliga immunbristsjukdomen aids. Pengarna tar han av inkomsterna från den kommande turnén US Shaman Tour som har premiär den 13 juni.

Santana uppträdde tillsammans med den sydafrikanske Nobelpristagaren och biskopen Desmond Tutu i Beverly Hills i Kalifornien när han berättade om gåvan på torsdagen. Tutu hade flugit till Los Angeles för att ge sin välsignelse åt Santanas korståg mot aids. Biskopen kallade Santanas generositet obeskrivlig och fortsatte:  - Vi besegrade apartheid. Du hjälpte oss att besegra apartheid. Vi kommer att besegra aids.  Den 55-årige Santana, som hade sin första storhetstid som artist för över 30 år sedan efter att ha slagit igenom på Woodstockfestivalen 1969, fick en bejublad återkomst för tre år sedan med sin Supernatural. Albumet belönades med åtta Grammyutmärkelser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.