Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen om TV4:s inspelnings- beslut – för Christer Sjögren

Foto: TV4.
Christer Sjögren. Foto: TV4.
Linnea Henriksson , Albin Lee Meldau, Louise Hoffsten, Christer Sjögren och Eric Gadd. Foto: TV4.
Christer Sjögren. Foto: TV4.
Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”. Foto: OLLE SPORRONG
Så mycket bättre 2018 i Burgsvik Gotland Gruppbild Linnea Henriksson , Albin Lee Meldau, Louise Hoffsten, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Eric Gadd. Foto: OLLE SPORRONG
1 / 7

Säsong nio av ”Så mycket bättre” går mot sitt slut.

Nu avslöjar programmets exekutiva producent detaljerna bakom kameran som tittarna inte fick se - samt ger ett besked om programmets framtid.

– Vi fick åka till honom för att kunna göra det här. Det blev enklast så för alla, säger Martin Nygren till Expressen.

En varm och hjärtlig stämning präglade återträffen i säsongsavslutningen av ”Så mycket bättre” som spelades in på en gård Skåne.

Valet av plats föll på deltagaren Christer Sjögrens hektiska schema.

– Vi var bara nere en dag för att Christer har sin julturné, förklarar Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, och fortsätter:

– Vi fick åka till honom för att kunna göra det här. Det blev enklast så för alla.

Att det skulle röra sig om ett krav från artisten sida för att delta i återträffen dementerar Martin Nygren. Det var inte heller Christer Sjögrens påhitt att den enda livespelning i återträffen var en sekvens från hans julshow.

– Det var vår idé att komma dit och filma, säger Martin Nygren.

 

 

Försvinnandena i ”Så mycket bättre”

I det avslutande programmet samlas deltagarna på Sturups flygplats för att gemensamt åka till gården. Men varken artisten Stor eller Charlotte Perrelli var på plats.

Det ena försvinnande hade produktionen förberett sig på – att Charlotte Perrelli skulle föda barn. Men angående det andra – Stors försvinnande – gällde det att improvisera.

– Han svansade in på slutet, men vi körde på som vanligt utan honom, säger Martin Nygren och skrattar.

Valet att placera återträffen efter Christer Sjögrens schema – och inte Charlotte Perrellis födsel – kom produktion och Charlotte Perrelli överens om tillsammans.

– Det är tråkigt att inte Charlotte kunde vara med, men hon hade absolut giltiga skäl, säger Martin Nygren och fortsätter: 

– Det var precis efter att hon förlöst sin grabb som vi satt vårt datum. Det var aldrig någon diskussion, i och med att pojken kom när han kom. Vi var medvetna att det kunde bli så där.

Övervägde ni att flytta återträffen till Stockholm för Charlottes skull?

– Nej, hon hade inte kunnat vara med i alla fall – om vi inte varit med hemma i hennes sovrum, säger Martin Nygren.

 

 

Så blir programmets framtid

För artisten Louise Hoffsten var återträffen en känslosam historia. Likaså sommarens inspelningar – då hon kämpade i kulisserna med sjukdomen MS.

Produktionen förde en dialog med stjärnan genom hela programmet och beskriver Louise Hoffsten som en kämpe.

– Hon hängde med på det mesta, hon har väl inte den fysiken att hon kan göra allting –  men det var inte så mycket sådant i år, säger Martin Nygren och fortsätter:

– Hon måste ha sin träning, och vi såg till att hon fick tid till det. Men det var det enda.

”Så mycket bättre”-producenten bekräftar även till Expressen att det finns långt gångna planer på att programmet återkommer med en tionde säsong.

”Vi har rullat i gång planeringen men kan inte säga så mycket mer än att det ser väldigt ljust ut.” uttalar sig Martin Nygren i ett sms.