Sanningen om TV4- profilernas relation

Maria Forsblom och Martin Järborg.
Foto: TV4
TV4:s populära program ”Nyhetsmorgon”.
Foto: TV4
Maria Forsblom och sambon Emil Hägglöf.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Maria Forsblom är en av programledarna för ”Nyhetsmorgon”.
Foto: OLLE SPORRONG

De delar tidigare morgnar och tittarna kan vakna upp tillsammans med dem i TV4. 

Men hur är egentligen Maria Forsbloms relation med Martin Järborg? 

– Om man snubblar någon gång så vet man att han fångar upp en, säger Maria Forsblom. 

Tillsammans leder de TV4:s populära program ”Nyhetsmorgon” och tittarna kan vakna upp tillsammans med dem. När vissa kanske börjar arbeta vid 09.00 är Maria Forsblom, 33, och Martin Järborg, 41, på plats på sitt jobb vanligtvis redan vid 03.30. 

Men hur är det egentligen att vara på jobbet så tidigt? Kul, i alla fall om man har en kollega som är så påläst, kunnig och rolig som Martin Järborg, enligt Maria Forsblom. 

– Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, berättar hon för Hänt. 

Martin Järborg blir jätteglad av att höra de varma orden Maria Forsblom säger om honom. 

”Åh vad kul att höra! Blir jätteglad. Maria är, förstås, en fröjd att jobba med. Från det bredaste av alla leenden redan 03.30, hela vägen till utvärderingsmötet efteråt, så är det 100% positivitet från hennes sida”, skriver han i ett meddelande. 

Järborg säger även att Forsblom är påhittig, snabb och alltid påläst, men det bästa är något helt annat. 

”Det bästa är hennes spontanitet och totala avslappnad inför kameran, vilket redan lett till ett antal fnissattacker inför öppen ridå för oss båda”, förklarar Martin Järborg. 

När Maria Forsblom får höra vad Järborg säger om henne skrattar hon. 

– Vilken tur att han känner likadant, vad gulligt.

Forsblom vill också lyfta fram att hon känner sig väldigt trygg med att ha Martin Järborg vid sin sida på jobbet. 

– Han har så bred kompetens som journalist. Han är uppvuxen i USA så USA-politik kan han som ett rinnande vatten. Han har kört ekonominyheterna, han har varit på sporten och redaktör på morgonnyheterna så om man snubblar någon gång så vet man att han fångar upp en. 

Sambon överraskade mitt i sändning

Privat är Maria Forsblom i en relation med sambon Emil Hägglöf, 36, och tillsammans har de sönerna Matheo och Milan. TV4-profilen har inte pratat så mycket om kärleken till Emil Hägglöf i medier – däremot har han visat sin uppskattning inför alla. 

På Maria Forsbloms födelsedag 2019 – mitt i sändning – tog sambon nämligen med sig barnen till studion och överraskade henne. 

– Nej men sluta! Nej men älsklingarna! utbrast Maria Forsblom och gav sin sambo en puss. 

Martin Järborg är gift med Camilla Järborg, 35. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.