Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen om ”The walking dead” kan ha avslöjats

Norman Reedus som Daryl Dixon och Melissa McBride som Carol Peletier i ”The walking dead”.
Foto: Jackson Lee Davis/AMC / Jackson Lee Davis/AMC
Rick Grimes i ”The walking dead”.
Foto: Jackson Lee Davis/AMC / Jackson Lee Davis/AMC

I senaste avsnittet av ”The walking dead”-spinoffen ”TWD: World Beyond” pratar man om hur zombieapokalypsen startade.

Men frågan är om det stämmer.

Vi vill varna för att den här artikeln innehåller spoilers.

Zombieserien ”The walking dead” har officiellt fler liv än en katt när den nu är inne på sin tionde säsong och har en elfte bekräftad.

Den inbitne minns säkert hur huvudkaraktären Rick Grimes vaknade upp på ett sjukhus i Atlanta med en zombieapokalyps utanför fönstret.

Efter tio säsonger har tittarna aldrig riktigt fått svar på hur och varför zombieapokalypsen startade från första början.

Fram tills nu – eller?

”Någon andades in det”

Insider skriver att ”TWD: world beyond”, en spinoff-serie på ”The walking dead”, kan ha avslöjat hur det hela startade: Via sporer, partiklar, från yttre rymden.

Under en tillbakablick i avsnitt sju av spinoff-serien berättar en militär för sina kolleger om hur hon tror att allt började.

– Jag hörde att det kom (till jorden) med en raket från rymden. Någon andades in det, de blev sjuka och de klev sedan ombord på ett flygplan…

Och sedan ska det alltså ha spridit sig.

Inte första gången

Huruvida det faktiskt är den sanna förklaringen vet ingen men det är inte helt långsökt.

Robert Kirkman, skaparen av den tecknade serien ”The walking dead”, som tv-serien bygger på, har tidigare svarat ”rymdsporer” på frågan om varifrån viruset kommer – men sedan hävdat att det var sagt ”på skämt”.

Insider spekulerar kring att ordväxlingen i ”TWD: world Beyond” antingen är en referens till Robert Kirkmans påstådda skämt eller ett steg närmare förklaringen om hur allt startade.

Robert Kirkman har tidigare sagt att ”fansen aldrig kommer att få reda på sanningen”.

– Jag vet vad som orsakade viruset I ”The walking dead”, men det är knäppt, och jag kommer aldrig att berätta för någon. Det är helt enkelt oviktigt för handlingen i stort, förklarade han under Comic con-mässan i San Diego 2017.

Populäre skådespelaren i ”The walking dead” har gått bort

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.