Prinsessan Diana älskare James Hewitt har länge ryktats vara prins Harrys pappa. Foto: / AP PRESSENS BILD,AP PAPrinsessan Diana älskare James Hewitt har länge ryktats vara prins Harrys pappa. Foto: / AP PRESSENS BILD,AP PA
Prinsessan Diana älskare James Hewitt har länge ryktats vara prins Harrys pappa. Foto: / AP PRESSENS BILD,AP PA
Prinsessan Dianas tidigare butler Paul Burell kommenterar ryktena. Foto: / SkärmdumpPrinsessan Dianas tidigare butler Paul Burell kommenterar ryktena. Foto: / Skärmdump
Prinsessan Dianas tidigare butler Paul Burell kommenterar ryktena. Foto: / Skärmdump
Prins Harry Foto: JONATHAN BRADY / AVALON.RED B68Prins Harry Foto: JONATHAN BRADY / AVALON.RED B68
Prins Harry Foto: JONATHAN BRADY / AVALON.RED B68
Butlern talar ut om prinsessan Diana efter alla år. Foto: / APButlern talar ut om prinsessan Diana efter alla år. Foto: / AP
Butlern talar ut om prinsessan Diana efter alla år.  Foto: / AP

Sanningen om prinsessan Dianas affär – efter alla år

Publicerad

Prinsessan Dianas hemliga älskare James Hewitt har pekats ut som prins Harrys biologiska far.

Men enligt Dianas butler, Paul Burell, var prinsessan trogen sin make vid tidpunkten då Harry föddes.

– Fem år in i äktenskapet föddes Harry. Då hade Diana inte ens träffat James Hewitt, det är sanningen, säger han i "I'm a celebrity - get me out of here".

Prinsessan Dianas hemliga älskare James Hewitt, har pekats ut som prins Harrys biologiska far.

James Hewitt och Diana möttes under en polotävling och de ska ha haft en hemlig kärleksrelation mellan åren 1986-1991. James Hewitt har erkänt relationen, men säger att den inleddes efter att den yngsta prinsen föddes.

Paul Burrell var Dianas butler från 1987 ända fram till hennes tragiska död 1997. Han levde och arbetade nära prinsessan i tio år och kände henne väl. 

 

LÄS MER: Prinsens ord vid födseln gjorde Diana förkrossad

 

Paul Burrell är aktuell i dokusåpan "I'm a celebrity - get me out of here".

"The real houswives"-stjärnan Jackie Gillies frågar butlern rakt ut om han tror att prins Charles är Harrys biologiska pappa.

– Absolut, svarar Paul Burrell utan att tveka. 

– Men den andra har ju rött hår, precis som Harry, invänder Jackie Gillies.

Dianas butler slår tillbaka: Kände inte varandra

Paul Burrel skakar bestämt på huvudet.

– Nej, hon kände inte James Hewitt när Harry föddes. Så är det. Fem år in i äktenskapet föddes Harry. Då hade Diana inte ens träffat James Hewitt, det är sanningen, säger han. 

 

LÄS MER: Älskarens tragedi – efter prinsessan Dianas död

 

James Hewitt själv har förnekat att han är Harrys biologiska pappa.

– Nej, det stämmer inte. Det måste vara jobbigt för honom att höra det här hela tiden, har han sagt.

Under åren då James Hewitt och prinsessan Diana var ett par gick det envisa rykten om att hennes man, prins Charles, hade ett förhållande vid sidan av äktenskapet med Camilla Parker-Bowles.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag