Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen om Kates relation med Meghan – sveken och pressen

Den kommande boken ”Finding freedom” djupdyker i prins Harrys och hertiginnan Meghans avståndstagande från det brittiska kungahuset.Foto: KGC-09 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF
I boken kommer det fram hur bröderna Harry och William knappt kunde prata med varandra under en gemensam resa – och sanningen om Kates relation till Meghan.Foto: BEN CURTIS / AP TT NYHETSBYRÅN
”Meghan hade hellre sett att Kate kollat läget med henne under de svåraste perioderna med pressen”, skriver författarna Omid Scobie och Carolyn Durand i boken.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Den kommande boken ”Finding freedom” djupdyker i prins Harrys och hertiginnan Meghans avståndstagande från det brittiska kungahuset.

I boken kommer det fram hur bröderna Harry och William knappt kunde prata med varandra under en gemensam resa – och sanningen om Kates relation till Meghan.

”Meghan hade hellre sett att Kate kollat läget med henne under de svåraste perioderna med pressen”, skriver författarna Omid Scobie och Carolyn Durand i boken.

I augusti släpps boken ”Finding freedom” av brittiska hovreportrarna Carolyn Durand och Omid Scobie, som grävt ner sig djupt i turerna kring prins Harrys och hertiginnan Meghans beslut att lämna det brittiska kungahuset.

I utdragen ur boken, som har publicerats i The Times, kommer sanningen om prinsfruarna hertiginnan Kates och hertiginnan Meghans relation med varandra fram. 

Författarna till boken menar att relationen mellan de två prinsfruarna inte är så fientlig som den emellanåt har målats upp som – i stället har Kate och Meghan bara haft väldigt lite gemensamt, och haft svårt att mötas i det.

Meghan kände inte stödet från Kate

”Meghan skulle hålla med om bedömningen att hertiginnorna inte är bästa vänner. Deras relation har inte utvecklats mycket sedan hon var Harrys flickvän”, står det i boken.

Carolyn Durand och Omid Scobie skriver att hertiginnan Meghan upplevde sig få bristande stöd från hertiginnan Kate när hon blev medlem i kungafamiljen – medan Kate ska ha försökt söka kontakt med Meghan, utan att bry sig särskilt mycket om hon fick svar eller inte.

”Meghan var besviken över att hon och Kate inte klickade över positionen som de delade, men det var inte som att hon förlorade sömn över det”, skriver författarna i ”Finding freedom”.

Sökte hjälp under pressen

Uppgiftslämnare i boken berättar att Kate skickade blommor till Meghan när hon fyllde år – men att Meghan hellre hade sett en annan typ av stöd från den mer rutinerade hertiginnan.

”Meghan hade hellre sett att Kate kollat läget med henne under de svåraste perioderna med pressen”, står det i boken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.