Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen om den tuffa filminspelningen

Robert Gustafsson berättar nu om den tuffa inspelningen.

Foto: Cornelia Nordström

"Hundraettåringen som smet från notan och försvann".

Robert Gustafsson i "Hundraåringen som smet från notan och försvann".

Robert Gustafsson svimmade flera gånger under inspelningen av "Hundraettåringen som smet från notan och försvann".

Nu berättar skådespelaren om den tuffa inspelningen.

– Vi fick klippa upp hjässan på masken och skalpera Allan, säger Robert Gustafsson.

På juldagen har "Hundraettåringen som smet från notan och försvann premiär". Robert Gustafsson, som spelar huvudrollen, berättar bland annat att han under inspelningen sminkades av hela tre personer, varav en var inhyrd från Hollywood.

– Vi fick ner sminktiden från fem och en halv timme till fyra timmar. En och en halv timmes mer sömn för mig var också klart avgörande att jag tackade ja. Det blir lite, lite lättare då, säger han.

Men inspelningen var knappast någon dans på rosor.

– Vi gjorde inspelningen i maj, juni, juli och halva augusti. Temperaturen ute på landet utanför Budapest mitt i Ungern, 38,5 grader i skuggan med den där masken var inte så bekvämt kan jag säga.

 

LÄS MER: Gustafsson kallar Löfven för en idiot

Svimmade flera gånger

Det ville sig så illa att den folkkära komikern och skådespelaren svimmade flera gånger under inspelningen av "Hundraettåringen som smet från notan och försvann".

– Jag tror jag svimmade två eller tre gånger under inspelningens gång. Vi fick klippa upp hjässan på masken och skalpera Allan. Så fick jag ha en hatt på mig som dolde det där hålet, säger han och fortsätter:

– För att luften skulle kunna komma in och ut någonstans. Man blir överhettad helt enkelt. Det spelar ingen roll hur mycket man dricker, man får feber helt enkelt. För det materialet andas ju inte, det är helt tätt. Det är som att limma på en plastpåse över hela... varje öppning för munnen och näsan. Och om huden inte kan andas får man feber helt enkelt.

Robert Gustafsson om Stefan Löfven: "En missuppfattning"

Robert Gustafsson berättar att läkare tillkallades vid ett tillfälle.

– Men det är bara att försöka kyla ner mig så de satte mig i en bil som hade AC:n på max och kylde ner mig så fort som möjligt, sedan var jag på det igen.

 

LÄS MER: Robert Gustafsson: Då blir jag apatisk

 

Robert Gustafsson kommenterar också den uppmärksammade intervjun i "Nyhetsmorgon" då han beskrev Stefan Löfven som en "idiot".

– Det var en klar missuppfattning, det var ingen pik alls. Det jag menar är att sedan jag var liten grabb har det följt med mig att man ser upp till auktoriteter, människor som har positioner i samhället som är viktiga, säger han och fortsätter:

– Jag tror fortfarande att de är äldre än mig. Och när man växer upp och märker att det där är helt vanliga människor. Man hoppas att de har superkrafter och oanade intellektuella förmågor. Men när man inser att de bara är vanliga människor med fel och brister då är det lite skrämmande att veta att sådana människor sitter på så allvarsfulla positioner. De är lika idiotiska som du och jag, det var det jag menade.