Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanningen bakom Trumps roll i ”Ensam hemma 2”

Hon spelade systern i Ensam hemma-filmerna. Nu är hon 40 år.
Donald Trump var med i en scen i ”Ensam hemma 2”.
Foto: AL DRAGO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Macaulay Culkin spelade Kevin McCallister i ”Ensam hemma”-filmerna.
Foto: THE LEGACY COLLECTION / STELLA PICTURES / LFI/PHOTOSHOT B4413

I julfilmen ”Ensam hemma 2” dyker Donald Trump plötsligt upp i en scen där han visar Macaulay Culkin vägen till receptionen.

Nu berättar filmens regissör att USA:s nuvarande president inte alls var tänkt att medverka i filmen från början, skriver Insider.

I uppföljaren till den klassiska julfilmen ”Ensam hemma”, ”Ensam hemma 2: Vilse i New York”, hamnar Kevin McCallister, som spelas av Macaulay Culkin, av misstag i New York efter att ha klivit på fel flygplan då familjen ska till Miami.

Väl i New York bestämmer sig Kevin McCallister för att utforska staden som aldrig sover. I en scen befinner han sig på Plaza Hotel och frågar en en man var receptionen ligger.

Mannen i fråga är USA:s nuvarande president, Donald Trump, som på den tiden ägde hotellet.

Satte ultimatum

Nu berättar filmens regissör, Chris Columbus, att presidenten satte ett ultimatum för att de skulle få filma på hotellet.

– Trump sa att det var okej att vi filmade på hotellet. Vi betalade avgiften och så sa han också ”ni får bara använda Plaza om jag är med i filmen”, säger Columbus till Insider.

Vidare berättar Chris Columbus att när de visade filmen för första gången började publiken jubla när Trump dök upp på vita duken.

– Men han tvingade in sig själv i filmen, säger Columbus till Insider.

"Ensam hemma"-barnstjärnan Macaulay Culkin har tidigare berättat att han ger upp sin skådespelarkarriär och drar sig tillbaka, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.