Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanningen bakom tårarna – i klassiska julfilmen

Emma Thompson och Alan Rickman i ”Love Actually”.
Foto: Rights Managed / TT NYHETSBYRÅN
Emma Thompson.
Foto: Love Actually

Emma Thompsons tårar i ”Love Actually” är på riktigt.

Nu avslöjar skådisen sanningen bakom den berömda scenen. 

Det är ingen riktig jul utan klassiska filmer som ”Love Actually”. Eller hur? 

Men det är en scen som från den brittiska dramakomedin som lämnar tittare såväl som skådespelare med en klump i halsen – när Emma Thompsons karaktär upptäcker att hennes man är otrogen. 

Den 62-åriga Oscarsvinnaren berättar i en ny intervju hur hon fick scenen att kännas så verklighetstrogen. Hon tänkte nämligen på när hennes exmake Kenneth Branagh var otrogen mot henne under deras förhållande, skriver The Sun. 

Thompson och ”Wallander”-skådisen Kenneth Branagh var ett par i åtta år under 90-talet, innan han lämnade henne för Helena Bonham Carter.

– Scenen när min karaktär står vid sängen och gråter är väldigt igenkännande eftersom det är något alla kan relatera till.

Emma Thompsons tårar i ”Love Actually”.
Foto: Love Actually

Blev bedragen

Emma Thompsons karaktär gråter okontrollerat i scenen efter att ha hittat ett halsband som hennes man, som spelas av Alan Rickman, köpt åt en annan kvinna. En händelse som Thompson mycket väl kunde sätta sig in i – rent känslomässigt. 

– Jag fick mitt hjärta otroligt krossat av Ken. Jag vet hur det känns att hitta ett halsband som inte var menat för mig. 

– Det hände inte exakt så, men ni förstår. 

Thompson har i ett samtal med The Times pratat öppet om sveket och menar att hon förlåtit exmaken. 

– Jag har haft så mycket övning på att gråta i sovrummet och sen behöva gå ut och vara glad och lycklig, plockat upp bitar av mitt hjärta och stoppat dem i en byrå.

– Det är... vatten under bron. Du kan inte hålla kvar vid något sånt.

Kenneth Branagh och Emma Thompson var ett par i åtta år. Här i filmen ”Död på nytt” från 1991.
Foto: FILMBOLAG PARAMOUNT PICTURES ALL RI

Se mer

Möt skådespelarna från ”The Wheel of time”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.