Sanningen bakom penis- scenen i hyllade tv-serien

Sanningen bakom penisscenen i tv-serien
Björn Mosten klädde av sig i ”Kärlek och anarki”.
Foto: Netflix

Skådespelaren Björn Mosten tycks stå helt naken inför släkten i ett avsnitt av ”Kärlek och anarki” på Netflix.

Men ibland är inte allt som det ser ut att vara.

Maskören Daniela Mengarelli berättar för Dagens Nyheter om hur man lurade tittarna att tro att det var Björn Mostens riktiga penis i bild.

Tv-serien ”Kärlek och anarki” på Netflix blev en stor succé.

Serien kretsar kring Sofie, spelad av Ida Engvoll, och den unge Max, spelad av Björn Mosten, och hur deras speciella relation på arbetsplatsen utvecklar sig – inte sällan med sexuella inslag i form av olika sociala utmaningar. 

Sofie och Max i ”Kärlek och anarki”.
Foto: Netflix

Det är i avsnitt sju som det blir naket på riktigt.

Max besöker en släktträff, med anledning av pappa Görans födelsedag – och som en del av utmaningen med Sofie ska han visa sig helt naken för släkten. Och framför allt pappa Göran som han har en inte helt problemfri relation med.

När släkten ställer upp sig för fotografering kommer Max ut naken.

– Är det här det ska fotograferas eller? Jag antar att det är någon slags placering man ska förhålla sig till? frågar Max inför chockade släktingar.

Penisscenen i ”Kärlek och anarki” på Netflix.
Foto: Netflix
Pappa Göran är inte helt bekväm med sonens upptåg.
Foto: Netflix

Sedan fotograferas Max naken med släkt och familj, varpå han säger:

– Toppen, då måste jag nästan bege mig till Stockholm hörni. Jag vet inte om mamma har berättat det men jag är faktiskt toyboy åt en äldre gift kvinna.

För att sedan försöka krama pappa Göran som däremot vägrar och inte är helt bekväm med situationen.

Sanningen bakom penisen i ”Kärlek och anarki”

Nu berättar produktionsteamet bakom serien mer om hur nakenscenen faktiskt gick till – och huruvida skådespelaren Björn Mosten faktiskt var helt naken eller inte. Naken var han väl, beroende på hur man ser på det. I en artikel i Dagens Nyheter berättar maskören Daniela Mengarelli nämligen att hon i själva verket tog fram en penisattrapp åt Björn Mosten. 

Daniella Mengrelli berättar att hon fick uppgifter om penisens längd och omkrets skickade till sig. Det gäller att attrappen, som gjuts i silikon efter en modell i lera, känns naturlig och passar kroppens övriga anatomi. Samma gäller penisens behåring.

Attrappen fungerar som ett fodral, ett skal, som träs på den riktiga penisen. 

– Eftersom den befinner sig inuti höljet, där alltifrån ollonet till basen är supertunt, så hänger och beter sig attrappen som en riktig penis, med samma tyngd. Det är inga delar som har fyllts i, säger Daniella Mengrelli till Dagens Nyheter.

https://www.instagram.com/p/CHQZVX1pDh8/

Sedan stöpte man också en pung som även den skulle se naturlig ut, och där används den riktiga pungen.

– Så ska man doppa den faktiska pungen i ett glas med vatten, för att på så sätt räkna ut hur mycket material som kommer behöva användas när man ska modellera protesen, säger Daniella Mengrelli.

Björn Mosten spelar Max i ”Kärlek och anarki” på Netflix.
Foto: Netflix

Syftet med att använda en fejkpenis

Daniella Mengrelli berättar för Dagens Nyheter att många erfarna skådespelare inte har några problem med att visa sig nakna och snarare kan tycka att det är lite ”bökigt” att behöva använda en attrapp. Enligt Daniella Mengrelli är det högst individuellt huruvida det hjälper eller blir ett störningsmoment att använda en penisattrapp.

För eftersom det ser så pass naturligt ut, och då skådespelaren Björn Mosten ändå ser ut att vara naken på riktigt – åtminstone i publikens ögon – kan man fråga sig vad syftet med en fejkpenis är. 

– Dels av bekvämlighetsskäl – att inte behöva visa sig helt naken – men också för att allt möjligt kan hända när man ska filma. Det blir ju ett stressmoment om det är den egna penisen som visas; om den skulle dra ihop sig av kyla, eller om man råkar få erektion. Det kan ju hända även om man hela tiden tänker att man inte ska få det, säger Daniella Mengrelli till Dagens Nyheter.

Tragedin bakom SVT-serien ”Tunna blå linjen”:

Tragedin bakom SVT-serien ”Tunna blå linjen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.