Fotomodellen Elle MacPherson har fått stor uppmärksamhet på grund av nya bilder från en strand i Australien. Foto: MATT DUNHAM / APFotomodellen Elle MacPherson har fått stor uppmärksamhet på grund av nya bilder från en strand i Australien. Foto: MATT DUNHAM / AP
Fotomodellen Elle MacPherson har fått stor uppmärksamhet på grund av nya bilder från en strand i Australien. Foto: MATT DUNHAM / AP
Elle MacPherson fick smeknamnet ”The body" för över trettio år sedan. Foto: KHAPGGBM / MEGA / KHAPGGBM / MEGA/IBL THE MEGA AGENCYElle MacPherson fick smeknamnet ”The body" för över trettio år sedan. Foto: KHAPGGBM / MEGA / KHAPGGBM / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Elle MacPherson fick smeknamnet ”The body" för över trettio år sedan.  Foto: KHAPGGBM / MEGA / KHAPGGBM / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Foto: VIPIX / SPLASH NEWS / VIPIX / SPLASH NEWS SPLASH NEWSFoto: VIPIX / SPLASH NEWS / VIPIX / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
 Foto: VIPIX / SPLASH NEWS / VIPIX / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Foto: MATT SAYLES / APFoto: MATT SAYLES / AP
 Foto: MATT SAYLES / AP

Sanningen bakom modellens omtalade kropp

Publicerad

Elle MacPherson fick smeknamnet ”The body" för över trettio år sedan. 

Vid 53 års ålder uppmärksammas supermodellens kropp återigen – och nu avslöjar MacPherson hemligheten bakom sitt välmående.

”På många sätt är jag i bättre form nu”, berättar hon i Get the gloss.

Fotomodellen Elle MacPherson har fått stor uppmärksamhet på grund av nya bilder från en strand i Australien.

Supermodellen, som en gång i tiden kallades för ”The body”, visar nu vid 53 års ålder upp sin form – och berättar att hon mår bättre än någonsin.

Tidigare i år berättade stjärnan i en krönika på Get the Gloss om sitt liv och avslöjade sina bästa knep för att hålla sig frisk och välmående.

 

LÄS MER: Fansens ilska efter modellens rumpbild 

 

Det första hon gör är att dricka hett citronvatten klockan 5 på morgonen, sedan sätter hon upp mål för dagen samtidigt som hon utövar jag andningsövningar och meditation. 

”Så fort jag har klivit upp dricker jag varmt citronvatten. Jag brukade ta en dubbel espresso för att få i gång ämnesomsättningen, men det gav ingen effekt. Idag lägger jag till lite cayennepeppar i mitt citronvatten om jag behöver en boost. Det fungerar”, skriver hon enligt Daily Mail. 

Hon ser även till att få ordentligt med sömn, och släcker lampan vid kvart i nio på kvällen.

 

https://www.instagram.com/p/BgkJELFB_ZZ/?taken-by=ellemacphersonofficial

Elle MacPherson ändrade livsstil vid 50

Supermodellen berättar att hon mer eller mindre bytte livsinställning när hon passerade 50.

”Att bli 50 år var en vändpunkt för mig. Jag insåg att min livsstil behövde justeras. Jag lärde mig att lyssna på vad min kropp behöver, inte vad jag trodde att den behövde.”, skriver hon.

Samtidigt som hon ändrade sin kost började hon även med en ny typ av träning. I stället för intensiv workout har hon succesivt gått över till mer naturliga motionsformer, som cykling, simning, pilates och yoga.

”På många sätt är jag i bättre form nu”, skriver hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag