Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen bakom Michael Jacksons och Lisa Maries skilsmässa

Här är tre nyheter att hålla koll på i dag.
Michael Jackson och Lisa Marie Presley chockade hela världen när man gifte sig för 25 år sedan. Foto: JIM RUYMEN / STELLA PICTURES FILE
Michael Jackson avled för tio år sedan – när han var 50 år gammal. Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Jackson och Lisa Marie Presley chockade hela världen när man gifte sig för 25 år sedan.

Paret var dock bara gifta i lite drygt ett år – och nu kommer uppgifter om varför förhållandet tog slut.

Nyhetssajten Nicki Swift hävdar att kändisparet främst var ute efter publicitet för att få fart på sina respektive karriärer.

Det var ett förhållande som fick paparazzi-fotograferna att gnugga händerna. Världens största popstjärna Michael Jackson hade gift sig med Elvis dotter Lisa Marie Presley vid  en privat ceremoni i Dominikanska republiken.

Tidigt var det många människor som hade sina tvivel över deras relation – och det fanns ett flertal skäl till att allmänheten trodde att allt bara var ett publicitetsknep.

Uppgifter: Paret var ute efter publicitet

Det skulle även visa sig att olyckskorparna fick rätt i slutändan – för paret var bara gifta i lite drygt ett år.

Och nu hävdar nyhetssajten Nicki Swift att man sitter på alla smaskiga detaljer kring deras relation.

Enligt deras uppgifter ska Jackson och Presley valt att gifta sig för att båda var i behov av publicitet. Lisa Marie var i full färd med att sjösätta en egen musikkarriär – och MJ ville komma i ropet igen efter att hans senaste skivor hade sålt betydligt mindre än tidigare.

Lisa Marie Presley – från miljardär till pank

Michael Jackson avled för tio år sedan – när han var 50 år gammal. Stjärnan dog i sviterna av en för hög dos av narkosmedlet propofol. Under sin livstid anklagades han för att förgripa sig på minderåriga, men han nekade hela tiden till anklagelserna – och fälldes aldrig för brott.

Lisa Marie Presley har under sin livstid gått från miljardär till pank. Som enda barnet till musikikonen Elvis Presley ärvde hon en stor förmögenhet när musikikonen avled i en hjärtattack 1977. När hon var nio år gammal ärvde hon en fond med 100 miljoner dollar, motsvarande omkring 875 miljoner kronor, som skulle förvaltas åt henne tills hon fyllde 25. Många år senare – i samband med kändisdotterns fjärde skilsmässa stod det klart att pengarna var i princip slut och Lisa Marie hade 140 miljoner i skulder.