Hanna Marklund valde att möta Niklas Jihde i nattduellen. Foto: SVTHanna Marklund valde att möta Niklas Jihde i nattduellen. Foto: SVT
Hanna Marklund valde att möta Niklas Jihde i nattduellen. Foto: SVT
Sanningen bakom beslutet var att hon ville åka hem. Foto: SVTSanningen bakom beslutet var att hon ville åka hem. Foto: SVT
Sanningen bakom beslutet var att hon ville åka hem. Foto: SVT
Marklunds saknad efter barnen blev för stor under inspelningen. Foto: SVTMarklunds saknad efter barnen blev för stor under inspelningen. Foto: SVT
Marklunds saknad efter barnen blev för stor under inspelningen.  Foto: SVT

Sanningen bakom Marklunds beslut

Publicerad

Hanna Marklund fick lämna "Mästarnas mästare" i SVT efter ett otaktiskt val.

Nu berättar hon om sanningen bakom det tuffa beslutet – hon åkte ut med flit av saknad efter barnen.

– Det är hemskt och lite jobbigt att se i efterhand, säger hon.

Fotbollsspelaren Hanna Marklund, 38, från Skellefteå fick lämna SVT:s "Mästarnas mästare" i kväll efter vad som såg ut att vara ett dåligt beslut.

När hon hamnade i utslagstävlingen valde hon att möta innebandyspelaren Niklas Jihde, 39, från Moheda - trots att han är både höger och vänsterhänt, vilket gav honom en klar fördel.

Nu berättar Hanna Marklund om sanningen bakom det avgörande beslutet - hon ville lämna programmet.

– När jag skulle göra mitt val var det inte att jag gick efter min största chans att vara kvar, säger hon och fortsätter:

– Jag tänkte: "Hur kan jag ta mig hem utan att det syns. Kan jag få åka hem nu".

 

 

LÄS MER: Här är alla snackisar i SVT:s "Mästarnas mästare"

 

 

Hanna Marklund ville lämna "Mästarnas mästare"

Kort efter att inspelningarna startat blev Hanna Marklunds längtan efter döttrarna extrem.

– Tyvärr redan då hade jag börjat längta hem efter barnen. Det var inte att hålla sig kvar till varje pris som räknades, utan jag tänkte: "Kan jag ta mig hem nu, då gör jag det". Och det är hemskt och lite jobbigt att se i efterhand. För det var jätteroligt att vara där, säger hon.

Hon är van att vara borta från familjen och reaktionen kom oväntat, berättar Marklund.

– Jag kunde knappt prata om mina barn.

 

 

LÄS MER: Foppas kamp mot tårarna i "Mästarnas mästare"

 

 

Hanna Marklund har knappt tittat på SVT:s program sedan det började sändas, det känns för tungt.

– Och det har att göra med slutet framför allt, att jag i stället för att försöka hålla mig kvar tänkte: "Hur kan jag få åka hem nu". Så jag har en lite konstig känsla nu efter.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag