Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så fortsätter Love Actually – skaparen avslöjar sanningen

”Love Actually”.Foto: IBL/EVERETT COLLECTION
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: FILMBOLAG
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: - - / CANAL PLUS
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: - - / FILMBOLAG
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: BNPS
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: CANAL PLUS
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: AARON HARRIS / AP CP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: UIP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: UIP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: UIP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: UIP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: UIP
Ur filmen ”Love Actually”.Foto: FILMBOLAG
1 / 14

"Love actually" är en riktig klassiker i julfilms-sammanhang, och ett måste för många att se i december.

Manusförfattaren Emma Freud, som är gift med filmens regissör Richard Curtis, har berättat sanningen om filmens karaktärer – och hur det gick för dem efteråt.

"De håller ihop, men hemmet är inte lika lyckligt som det en gång varit" skriver hon på Twitter.

"Ensam hemma", "Ett päron till farsa firar jul" – och så "Love actually". Den brittiska romantiska komedin från 2003, med stjärnor som Hugh Grant, Emma Thompson och Liam Neeson i huvudrollerna, har blivit en klassiker bland julfilmer. Världen över ser fans filmen varje jul, och undrar hur det gick för karaktärerna efter filmens slut.

Manusförfattaren till filmen, Emma Freud, som också är gift med "Love actually"-regissören Richard Curtis, har avslöjat flera okända detaljer om filmen, något som sammanställts av sajten Nicki Swift.

När man sett filmen är det svårt att inte fundera över hur det gick för Emma Thompsons och Alan Rickmans karaktärer, gifta paret Harry och Karen, efter makens otrohet med en jobbkollega. Karen konfronterar Harry efter att ha upptäckt en present till hans älskarinna, men i slutet av filmen är de fortfarande tillsammans – men med ett märkbart avstånd mellan sig.

Under ett live-twitterevenemang 2015 avslöjade Freud för ett fan hur det går för paret.

"De håller ihop, men hemmet är inte lika lyckligt som det en gång varit" skrev hon om paret.

 

 

Omtalade otrohetsaffären

Det ifrågasattes också om Alan Rickmans karaktär var fullt otrogen och hade sex med kollegan han köpte halsbandet till, då det inte visas i filmen. Men Emma Freud bekräftar att han var otrogen.

"De hade definitivt en affär. Jag bad Richard att det bara skulle vara flörtigt, men nej, de gick hela vägen" skrev hon på Twitter vid samma tillfälle.

Men där råder det delade meningar mellan Emma Freud och maken Richard Curtis.

"Richard ändrade sig och säger att det bara var en flört" twittrade Freud. 

Tittarna få helt enkelt bestämma själv hur de vill tolka filmen...

Emma Freud har också avslöjat andra detaljer om filmen – och går in på Rowan Atkinsons karaktär i filmen, juvelhandlaren som Harry köper halsbandet till sin älskarinna hos.

Manusförfattaren menar att Atkinsons karaktär i filmen tog lång tid på sig att slå in presenten med flit – för att försöka stoppa Rickmans karaktär att vara otrogen.

"Från början så slog Rowans karaktär in presenten överdådigt med flit för att stoppa Alan Rickman från att kunna köpa halsbandet. Eftersom han var en ängel" har Freud förklarat.

 

 

Bortklippta scenerna 

Även hennes make Richard Curtis har kallat Rowan Atkinsons karaktär i "Love actually" för en "julängel", något som rapporterats av filmsajten CBR. Det är också därför han krånglar med säkerhetsvakterna på flygplatsen i slutet av filmen  – något som möjliggör för barnet Sam att hinna ifatt sin kärlek Joanna.

Curtis insåg under klippningsprocessen att en film med så många olika handlingar blir extra svår att få ihop. Det gjorde också att han tvingades klippa bort flera av de livsöden som skulle ha varit med i filmen. En handling som filmades men inte togs med i slutversionen av filmen handlade om en lesbisk rektor, som jobbade på skolan där Emma Thompson och Alan Rickmans karaktärer hade sina barn. Rektorn visades ta hand om sin livspartner Geraldine, som senare skulle dö i cancer. Den sorgliga delen av filmen fick till slut inte plats i "Love actually", något som Richard Curtis har sagt att han var riktigt ledsen över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.