Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanningen bakom
FO&O-Felix pungbild

Bilden som gjorde fansen galna.
Felix Sandman visar upp "pungen"
Foto: Christine Olsson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Felix Sandman i pojkbandet FO&O "råkade" lägga ut en bild där hans pung syntes.

Men det hela är fejk.

Här är sanningen bakom pungbilden som gjorde fansen galna.

Det var i går som Felix Sandman i pojkbandet FO&O fick sina fans att sätta i halsen. Anledningen? Hans "pung".

På Instagram publicerade nämligen Felix Sandman en bild från ett omklädningsrum där något som såg ut som en del av en pung – alternativt en snopp – stack ut ur shortsen.

Fansen blev galna

Fansen blev inte helt oväntat som galna och bilden har fått över 1 600 kommentarer. Många försöker berätta för Felix Sandman att hans pung syns medan andra ber honom ta bort bilden.


LÄS MER: Dolda budskapet om sex i FO&O:s låt


Men pungen är inte på äkta. Sanningen är att Felix Sandman är ny ambassadör för Ung Cancers kampanj "Kolla bollarna". Och "pungen" då? Den är gjord av plast.https://www.instagram.com/p/BSaZCJdltwV/

I en kommentar berättar Felix Sandman om sitt nya uppdrag:

– När jag fick frågan om att vara ambassadör för kampanjen kändes det självklart att ställa upp. Det pratas för lite om testikelcancer. Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar vikten av att regelbundet känna på sin pung, säger han i ett pressmeddelande.

Testikelcancer vanligt bland unga vuxna

Enligt Ung Cancer är testikelcancer den vanligaste cancerformen bland unga vuxna.

– Även om testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland unga vuxna är det väldigt få som vet att man själv kan kolla sin pung och vad det är man ska vara uppmärksam på. Med kampanjen vill vi därför nå så många unga vuxna med pung som möjligt och sprida enkel och tydlig information om hur viktigt det är att kolla bollarna. Vi är väldigt glada över att Felix Sandman är med och skapar uppmärksamhet kring frågan, säger Ung Cancers generalsekreterare Camilla Tuneberg i pressmeddelandet.


LÄS MER: De vet du-Johans strypskämt med FO&O-Felix 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.