Linda Bengtzing rakade av sig allt sitt hår i vintras. Foto: Janne DanielssonLinda Bengtzing rakade av sig allt sitt hår i vintras. Foto: Janne Danielsson
Linda Bengtzing rakade av sig allt sitt hår i vintras. Foto: Janne Danielsson
Hon visade upp sin nya frisyr på Instagram.Hon visade upp sin nya frisyr på Instagram.
Hon visade upp sin nya frisyr på Instagram.

Sanningen bakom Bengtzings nya frisyr

Publicerad

Linda Bengtzing gjorde på lördagen comeback i Melodifestivalen med bidraget "Killer Girl" och visade sin nya frisyr.

Tidigare har hon berättat den känslosamma anledningen till att hon rakat av hela håret.

– När jag var hos frisören så flashade de där barnen förbi i mitt huvud. Så jag sa "ta håret, ta allt" till frisören, sa hon då.

Det var i höstas som Linda Bengtzing fick många att häpna när hon visade upp sin nya frisyr på Instagram.

Artisten hade rakat av sitt hår och poserade i stället med centimeterkort snagg.

På lördagen framförde Linda Bengtzing bidraget "Killer Girl" i Melodifestivalen, deltävlingen i Gävle.

Sjöng för barn med cancer

Och tidigare har Linda Bengtzing berättat om känslosamma anledningen bakom beslutet.

– Jag har den stora äran att få sjunga på Barncancerfonden på Kolmården varje sommar. Och när jag stod där i år så regnade det, jag blev blöt i mitt långa hår och sa "åh Gud, mitt hårt kommer att bli förstört", sa Linda Bengtzing och fortsätter:

– Och så ser jag att det står det barn utan hår bredvid mig. Jag visste inte hur jag skulle rädda upp det jag precis hade sagt.

 

LÄS MER: Linda Bengtzing visar upp sin fräcka frisyr

 

Linda Bengtzing: "Försökte rädda upp"

Hon berättade vid tillfället att hon sa till de cancersjuka barnen att "vet ni, jag skulle kunna raka av mig håret när som helst, hår betyder ingenting" där de stod i regnet.

– Jag försökte rädda upp situationen, men jag tror inte att något av barnen köpte det jag sa, har Linda Bengtzing tidigare sagt.

 

LÄS MER: Linda Bengtzings djärva avslöjande

 

Bad frisören korta frisyren

När hon senare gick till frisören beslutade sig Linda Bengtzing för att hålla sitt ord hon sagt till barnen.

– När jag var hos frisören så flashade de där barnen förbi i mitt huvud. Så jag sa "ta håret, ta allt" till frisören, sa Linda Bengtzing då och fortsatte:

– Det var jätteläskigt, men om något av barnen kommer ihåg mig så vill jag att de ska veta att jag menade vad jag sa. Och när jag kommer dit nästa år så hoppas jag att är de friska och har långt hår som har växt ut. Och så står jag själv där med mitt rakade huvud.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag