Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen bakom Alicia Vikanders superkropp

Alicia Vikander tränade hårt för rollen som Lara Croft.
Foto: NIPI / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Alicia Vikander.
Foto: VANTAGENEWS. / STELLA PICTURES VANTAGENEWS.
Foto: /IBL / /IBL SCOPE FEATURES

Alicia Vikander spelar Lara Croft i nya "Tomb Raider".
Men för att spela rollen tvingades Vikander träna sig till en riktig superkropp - något hon gjorde med hjälp av svenska tränaren Magnus Lygdbäck.

– Tuffast för henne var när jag tvingade henne att ta en vilodag, säger Magnus Lygdbäck i en intervju med Hälsoliv.

Alicia Vikander, 28, axlar rollen som Lara Croft i "Tomb Raider" efter Angelina Jolies rollprestation i början av 2000-talet.

Medan Jolies tolkning av Croft hade stora bröst och kurvor, som i de tidiga datorspelen, så är Vikanders Lara Croft senig och vältränad.

Men för att komma i Lara Croft-form så tvingades Alicia Vikander ta till proffshjälp - i form av svenska tränaren Magnus Lygdbäck.

I en intervju berättar Lygdbäck om processen bakom filmen.

– Vi spelade in ”Tomb raider” i Sydafrika under hela vintern och våren, berättar han.

Både inför, men även under, inspelningarna, så tränade Alicia Vikander hårt med Lygdbäck, för att bygga muskler tillräckligt snabbt och på rätt sätt. Medan Magnus Lygdbäck hjälpte Vikander med träningen, så fick hon hjälp med maten av en privat kock.

– Det var utmanande för henne att aldrig få bestämma vad hon fick äta. Men tuffast för henne var när jag tvingade henne att ta en vilodag, säger Magnus Lygdbäck.


LÄS MER: Galna bilden på Alicia Vikander gör alla förvirrade


Alicia Vikander tränade hårt för rollen som Lara Croft


LÄS MER: Vikander om svåra filminspelningen


Han förklarar att det inte är normalt hur mycket skådespelare kan träna inför en roll, och att det lätt blir extremt.

– Filmrollerna handlar om att uppnå något extremt – vi tränar alldeles för mycket, det är alldeles för extremt med maten och vi borde ta den där extra vilodagen, säger tränaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.