Den intima bröllopsceremonin hölls på Ibiza. Foto: SPLASH NEWS / IBLDen intima bröllopsceremonin hölls på Ibiza. Foto: SPLASH NEWS / IBL
Den intima bröllopsceremonin hölls på Ibiza.  Foto: SPLASH NEWS / IBL
Nu berättar Vikander om varför hon håller så hårt på privatlivet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENNu berättar Vikander om varför hon håller så hårt på privatlivet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Nu berättar Vikander om varför hon håller så hårt på privatlivet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Alicia Vikanders intima avslöjande: ”Tillfredsställd”

Publicerad

Alicia Vikander gifte sig med sin Michael Fassbender på ett privat lyxbröllop på Ibiza i höstas. 

I en stor intervju med Vogue berättar hon om livet som gift – och om varför de höll bröllopet så hemligt. 

– Jag känner mig lyckligare och mer tillfredsställd än jag någonsin varit, säger hon i intervjun. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender gifte sig i mitten av oktober förra året. Bröllopet hölls på Ibiza i all hemlighet. 

Under sina tre år tillsammans har paret valt att hålla sin relation privat, och bara veckan innan deras bröllop vägrade Fassbender ens bekräfta att paret var förlovade.

Viktigt att det var privat

I en stor intervju med Vogue berättar hon att det var viktigt för henne att bröllopet skulle hållas till en liten, diskret samlig av vänner och familj. 

– Det handlar inte om att vara hemlighetsfull. Det handlar bara om att välja några saker som man håller privat, förklarar hon. 

De gifte sig alltså på spanska ön Ibiza och bröllopsresan styrdes mot Italien. Där sågs de bland annat i staden Bologna. 

 

LÄS MER: Bilderna från Alicias hemliga smekmånad

 

Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES

 

Är lyckligare än någonsin

När hon ska svara på hur livet som gift är tänker hon länge innan hon svarar: 

– Jag känner mig lyckligare och mer tillfredsställd än jag någonsin varit. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender träffades under inspelningen av "Fyren mellan haven", och gjorde sitt första offentliga framträdande tillsammans när de gick på Golden Globe-galan tillsammans 2016. 

”Livet handlar om så mycket mer än jobb”

Alicia Vikander har många gånger fått frågan om paret kommer att jobba tillsammans igen. I intervjun med Vogue svarar hon att det är möjligt, om rätt projekt dyker upp. 

 – Jag tycker att han är en av de absolut bästa skådespelare jag jobbat med, säger hon.  

 

LÄS MER: Så skapade Alicia Vikander superkroppen i Tomb Raider

 

Förra sommaren flyttade Alicia Vikander och Michael Fassbender ihop i England. Eftersom de båda är skådespelare känner Alicia Vikander att hon får mycket stöd från sin man. 

– Han har ju så klart gjort fler filmer än jag, men när vi började jobba ihop var han så öppen med att vilja ha med mig i idéer och tankar. Han kunde säga 'jag har kört fast, vad gör jag?' vilket är så gulligt, säger hon men fortsätter: 

– Livet handlar om så mycket mer än jobb, men om det är din största passion är det klart någonting som man tycker om att prata om, säger Alicia Vikander men gör det klart för reportern på Vogue att när hon säger att hon är lycklig och nöjd gäller det bara hennes privatliv, i karriären vill hon fortsätta klättra.    

Alicia Vikander syns snart på bioduken som actionhjältinnan Lara Croft i "Tomb Raider", som har premiär i mars.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag