Sanningen bakom Agnes Carlssons speciella frisyr

Agnes dök upp i Skavlan förra året efter sitt avbrott
Agnes Carlsson i ”Allsång på Skansen” 2020.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Frisyren blev omtalad.

Agnes Carlssons comeback fortsätter.

Nu berättar den forne ”Idol”-vinnaren om sitt avbrott från musiken och tiden utanför rampljuset.

– När jag tog avbrottet var jag 26 år och när jag startade var jag 16, man var inte tonåring men man var inte vuxen heller och där började det komma en massa tankar, säger Agnes Carlsson i SVT:s ”Morgonstudion”.

Agnes Carlsson försvann från rampljuset 2015 men gjorde comeback förra året med singeln ”Fingers crossed”. En singel som hamnade etta på Svensktoppen och har streamats 10 miljoner gånger.

Och nu fortsätter den forne ”Idol”-vinnarens comeback.

För ett par veckor sedan släpptes singeln ”24 hours”. I höst kommer dessutom ett nytt album, det femte i ordningen. Agnes Carlsson tillbringar just nu all tid i studion, vilken hon beskriver som sitt lilla ”kaninhål”.

– Jag tog ett ganska långt avbrott från musiken och albumet handlar om tankarna som gick under den perioden. Att på något sätt hitta hem, både kreativt och som person. När jag tog avbrottet var jag 26 år och när jag startade var jag 16. Man var inte tonåring men man var inte vuxen heller och där började det komma en massa tankar. Tankar om frihet. Och hela albumet är på något sätt ett frihets-anthem, berättar Agnes Carlsson i SVT:s ”Morgonstudion”.

Agnes Carlsson i SVT:s ”Morgonstudion”.
Foto: SVT

Om Agnes Carlsson inte hade varit med i ”Idol”

Singeln ”24 hours” handlar bland annat om så kallade ”sliding door moments”, som syftar på filmen ”Sliding doors”, där tittaren får se hur livet blir när huvudkaraktären missar ett tåg, och sedan hur livet hade blivit om hon inte hade missat tåget.

Agnes Carlsson säger att hon är fascinerad av det, rent filosofiskt, och att hon själv har upplevt liknande ögonblick.

– Absolut, jag har flera sådana. Första kanske var att jag vann Idol. Det var ett supertydligt ”om jag inte hade gjort det, hur hade livet sett ut då?” säger hon i ”Morgonstudion”.

På frågan om hon hade varit där hon är i dag – utan ”Idol” – svarar Agnes Carlsson:

– Ja men jag tror det. Det var på något sätt i det jag landade i hela det här avbrottet. Att hitta tillbaka till musiken, hitta tillbaka till att ha tid att skriva, och det tror jag att jag hade hittat även om inte hade börjat på det sättet.

Sanningen bakom speciella frisyren

Inför singelsläppet gjorde Agnes Carlsson en uppmärksammad plåtning med en väldigt speciell frisyr.

https://www.instagram.com/p/CPPtJTph76H/

Nu förklarar artisten vad tanken med det speciella håret var.

– När jag skulle släppa den här låten ville jag skapa en ny silhuett. Att har du sett den en gång ska du komma ihåg den. Också att peruken för mig står lite för att om man i alla fall pushar sig själv lite längre får andra lite mer spelrum att vara sig själva också.

Och nej, det var inte Agnes Carlssons riktiga hår.

– Jag hade nog inte haft något hår kvar på huvudet om jag gjort den (frisyren), säger hon i ”Morgonstudion” och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.