Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen avslöjas om stjärnornas förhållande

Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson, 2004.Foto: ERIKA STENLUND
Alcazar uppträdde på Allsång på Skansen i juli. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Lundstedt.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Magnus Carlsson.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Foto: SVEN LINDWALL
1 / 7

Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson blev ett av Sveriges mest omskrivna kändispar när de var förlovade 2001-2003.

I den nya boken ”Alcazar – Carpe Disco” avslöjar Andreas Lundstedt sanningen om deras förhållande: 

”Vi bodde tillsammans, men kärleken var aldrig riktig kärlek på det sättet”, berättar Andreas Lundstedt i boken.

Andreas Lundstedt, 46, och Magnus Carlsson, 44, blev tillsammans 2001 och förlovade sig samma år. Det blev ett av Sveriges hetaste kärlekspar och öppnade upp för hbtq-frågor. 

När paret bröt sin förlovning 2003 sa de att anledningen var att de helt enkelt inte var kära längre. Två år senare slutade Magnus Carlsson i Alcazar efter tre år i popgruppen. 

I nya boken ”Alcazar – Carpe Disco” berättar Andreas Lundstedt sanningen om relationen.

”Vi bodde tillsammans, men kärleken var aldrig riktig kärlek på det sättet. Efter de  första  sms:en vi skickat till varandra blev jag ju typ kär i honom och det är så jag är: Jag träffar någon och flyttar in efter en kvart, bokstavligen, ibland kanske det går en vecka. Och Magnus blev så trött på mig. Jag är ju ganska ”BADAM!” och han är mer blyg och tillbakadragen”, berättar Andreas Lundstedt i boken. 

Den nya boken ”Alcazar – Carpe Disco” kommer ut i början på augusti.

 

LÄS MER: Alcazar splittras – efter 20 år 

 

I boken, där Alcazar-medlemmarna berättar om sitt liv för författaren Fridah Jönsson, skriver författaren:

”Sanningen är, enligt Andreas femton år senare, att de inte fungerade särskilt bra som par från början heller. De har helt enkelt aldrig varit riktigt kära. Omgivningen påstår att de skulle vara bra för varandra och Andreas övertygar sig själv att de har rätt”. 

Andreas Lundstedt: "Var ju inte så schyst av mig"

Till slut blev olikheterna för mycket för att relationen mellan de dåvarande bandkollegerna skulle överleva. Lundstedt menar att Magnus Carlsson är mer tillbakadragen medan han är väldigt social.

”Jag trodde kanske att han var mer som jag och störde mig på att han var lite mer reserverad, vilket inte är fel, men jag ville nog att han skulle vara lite mer crazy som jag. Men gud, jag förstår honom för att han inte orkade vara det! När vi gick till Wallmans och visade upp ringarna vågade han inte riktigt ta steget in i cirkeln där alla stod, och jag förstår det för han fick ju inte en suck i vädret när jag var med. Han försökte ta upp det med mig någon gång men jag bara:  ”Du får väl starta konversationerna själv!” Det var ju inte så schyst av mig”, säger han i boken. 

Trots att Andreas Lundstedt berättar att förhållandet saknade den riktiga kärleken, så ser han tillbaka på relationen med värme och berättar att han inspirerades av Magnus Carlsson.

”Det var en cool tid på många sätt, nu när jag har distans till allting.  Vi skaffade en hund och fokuserade på den och på att bli en familj. Vi var fina mot varandra. Jag var upp och ner och hade känslorna utanpå och han var kontrollerad, vilket han har lärt mig att vara, jag hämtade inspiration från honom även om jag inte förstod det då.” 

I en kommentar kommenterar Andreas Lundqvist boken så här:

”Jag är tacksam för allt som hänt i mitt liv, bra eller dåligt. Det har format mig till den person jag är idag”

Expressen har sökt Magnus Carlsson. 

Boken ”Alcazar – Carpe Disco” släpps den 9 augusti. 

 

LÄS MER: Andreas Lundstedt gör nytt tv-program om disco i SVT 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.